Krajský súd v Bratislave rozhoduje o sťažnosti proti nevzatiu Dušana Dědečka do väzby
14 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Bratislavský krajský súd začal v piatok doobeda rozhodovať o sťažnosti prokurátora proti minulotýždňovému rozhodnutiu prvostupňového súdu nevziať do väzby Dušana Dědečka, ktorý v nedeľu 2. októbra spôsobil tragickú dopravnú nehodu v centre Bratislavy. Obvinený je na verejnom zasadnutí prítomný.

Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry žiada pre Dušana Dědečka väzbu pre riziko úteku a pokračovania v trestnej činnosti. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I síce vo štvrtok 6. októbra skonštatoval dôvodnosť vzneseného obvinenia, ale dôvody na vzatie obvineného do väzby nevidel.

Dušan Dědeček čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval v nedeľu 2. októbra neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy - Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Naozaj si sadol Dědeček znova za volant?
Internet obleteli fotky z benzínovej pumpy, ktoré rozhnevali celé Slovensko. Šoféroval auto, ktoré odfotili na pezinskej pumpe skutočne Dušan Dědeček? Naozaj si sadol znova za volant po tom, ako pred týždňom v opitosti pripravil o život päť mladých... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik