Vstup Ukrajiny do NATO môže viesť k svetovej vojne
13 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Prijatie Ukrajiny do NATO by podľa popredného ruského predstaviteľa mohlo viesť k tretej svetovej vojne. Námestník tajomníka Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Alexander Venediktov to povedal v štvrtkovom rozhovore pre agentúru TASS, z ktorého cituje spravodajská stanica Sky News.

"Kyjev si je dobre vedomý toho, že takýto krok by znamenal zaručenú eskaláciu k tretej svetovej vojne," povedal Venediktov. "(Ukrajinci) s tým zjavne rátajú - vytvoria informačný šum a opäť na seba upozornia," dodal.

Venediktov okrem toho zopakoval ruské tvrdenie, že Západ sa prostredníctvom svojej pomoci Ukrajine "priamo zúčastňuje na tomto konflikte". Západ tieto obvinenia odmieta s tým, že len pomáha Ukrajine brániť sa proti ničím nevyprovokovanej ruskej agresii.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 30. septembra prekvapivo oznámil, že Kyjev podal o zrýchlený vstup do NATO.

Nvotová k vraždám na Zámockej: Gyimesi a spol. Aj vy máte KRV NA RUKÁCH!
Za všetkým sú politici! To si o stredajšej streľbe na Zámockej ulici v Bratislave myslí speváčka Dorota Nvotová. A zašla ešte ďalej. "Tak ako Ficove vyjadrenia na adresu novinárov a jeho dlhodobý lynč prispeli k vražde Jána a Martiny, tak vaše... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik