Rudolf Huliak: Župan sa musí postaviť na obranu občanov aj za cenu vzbury proti štátu!

Hlavný denník Vám prináša rozhovor s kandidátom na predsedu banskobystrického samosprávneho kraja, Ing. Rudolfom Huliakom. Expert na poľovníctvo a poľnohospodárstvo tvrdí, že je neakceptovateľné, aby predsedníctvo kraja terorizovalo vlastných občanov na objednávku štátu tak, ako sme toho boli svedkami počas Covidu. V takýchto situáciách sa podľa neho musí župan vedieť postaviť za občanov, aj za cenu odporu.

Pán Huliak, zatiaľ Vás čitatelia môžu poznať hlavne z videí a vašich vyjadrení na sociálnych sieťach. Kandidujete na predsedu banskobystrického samosprávneho kraja. Prečo ste sa tak rozhodli?

Je to hlavne dlhotrvajúci nepriaznivý stav v našej spoločnosti, ekonomická situácia a zlé vedenie od najmenších celkov ako dediny, až po najväčšie – štát. Ak chcem prispieť ku zmene, musím dvihnúť zadok a niečo začať robiť. Som obyvateľ banskobystrického kraja, z Očovej, mám k tomuto kraju vzťah, mám vízie a predstavy, ako by to mohlo a malo fungovať. Župan má mnohé kompetencie, ktoré môžu reálne zlepšiť situáciu rodinám, ľuďom. Je smutné, že terajšie vedenie kraja možnosti nevyužívalo. Namiesto snahy robiť pre občanov kraja, pomáhať, slúžiť, vylepšiť procesy a uľahčiť obyvateľom život, sa dial opak. Lunterovci napríklad počas represálií štátu počas Covidu, boli mimoriadne aktívni v kontrolách dodržiavania opatrení, ktoré štát nariadil. Aj keď mnohokrát boli nezmyselné a vyslovene ničiace a to pre zdravie, ekonomiku, deti a podobne.

No dobre, ale ako by ste v tejto situácii postupovali vy? Tvrdíte, že by ste konali inak?

Samozrejme. Ja zastávam názor, že v situáciách, kedy štát tyranizuje občana, obmedzuje jeho práva a porušuje voči občanom a podnikateľom zákony, musí samospráva, župan zasiahnuť. Aj za cenu vzopretia sa voči štátu. Nemôže predsa štát porušovať Ústavu. Ako môže v takej situácii predseda samosprávneho kraja mlčať? A ešte aj pomáhať kontrolovať represálie? To je nonsens. Vzoprieť sa však vyžaduje osobnosť. Samospráva predsa vie veci nariadiť napríklad všeobecne záväzným nariadením. Možnosti sú. Len po nich treba siahnuť. Načo je občanovi politik, ktorý sa bojí? Politik, ktorý ide po ruke štátu, akokoľvek nesprávne či dokonca tyransky štát koná? Župan sa musí vedieť postaviť na obranu občanov aj za cenu odporu!

Rudolf Huliak: LGBTI propaganda v seriáloch slovenských televízií? Má to len jediné riešenie!
Kandidát na banskobystrického župana hovorí, že je len jedna cesta pre Slovensko a tou je vystúpenie z EÚ aj z NATO. Zo spolkov kam sme sa pridali v dobrej viere, že budeme čerpať zo vzájomnej spolupráce krajín a budeme si pomáhať sa podľa neho... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Čo by ste ešte robili inak ako súčasné vedenie banskobystrického kraja?

Málokto si uvedomuje, ako veľa vie predseda samosprávneho kraja ovplyvniť. Keď si dnes otvoríte stránku Banskobystrického samosprávneho kraja, ako prvá na vás vykukne obrovská ukrajinská vlajka a kontakt na infolinku pomoci Ukrajine. Je toto v poriadku? Tu je pre župana kraja prioritou cudzí štát? Ďalej na stránke kraja upúta Vašu pozornosť veľký pútač na Covid testovanie. Je toto v súčasnosti primárna téma? Všade sa už komunikuje, že na Covid sa má nazerať ako na bežné ochorenie. Keď to tak sledujem, nedokážem sa ubrániť pocitu, že ťažisko záujmu súčasného vedenia banskobystrickej župy je niekde úplne inde ako by malo byť. A to ma trápi. Pretože peniaze sa dajú míňať efektívne, alebo sa dajú vyhadzovať von oknom. Okrem toho Lunterovci premrhali obrovské prostriedky občanov na prehratý súdny spor so SAD. Jedného rána sa obyvatelia kraja zobudili a nemali sa ako dostať do práce. Lunterovci bez reptania odovzdali letisko na Sliači cudzej armáde. Aby som to zhrnul, moja predstava o riadení samosprávneho kraja a využití finančných prostriedkov je úplne iná. V prvom rade teraz treba pomáhať občanom s neúnosnými cenami energií, s infláciou, jednoducho finančná pomoc občanovi kde sa len dá.   

Tým prechádzame k Vašim prioritám a k programu. Tí ktorí Vás poznajú vedia, že vaše ťažiskové témy sú poľnohospodárstvo, pôdohospodárstvo, lesníctvo, poľovníctvo. Aké sú vaše ďalšie priority?

Chceme, aby kraj skutočne slúžil potrebám občanov a to v oblasti školstva, zdravotníctva a dopravy. Presadíme návrat k tradičnému školstvu, založenému na našich, slovenských tradičných hodnotách a k duálnemu vyučovaniu zameranému na tradičné smery, ktoré k nášmu národu patria. Chceme podporiť našich drobných poľnohospodárov, pôdohospodárov a chovateľov, predajcov z dvora. Kraj bude nakupovať a odoberať do svojich prevádzok najväčšie možné maximum od slovenských výrobcov a dodávateľov. Veľmi nám leží na srdci aj zdravotníctvo. Rozhodne sa zasadíme za zachovanie funkčnej zvolenskej nemocnice. Pre našich občanov musíme zachovať primeranú zdravotnú starostlivosť vo všetkých mestách BBSK a zlepšiť dostupnosť diagnostiky. Zachováme aj detskú pohotovosť v Rooseveltovej nemocnici. Vybudujeme rodinné centrá a centrá pre matky, pomôžeme rodinám v núdzi. Mám okolo seba vytvorený tím ľudí, odborníkov vo svojom „fachu“, odhodlaných občanov, ktorí sú pripravení slúžiť občanom a chcú sa s vervou pustiť do práce nového vybudovania samostatného a sebestačného Slovenska. Všetko začína v regióne a v kraji. Keď bude fungovať toto, bude fungovať aj štát.

Jednota? A čo politické egá?
Rudolf Huliak, predseda Národnej Koalície vo svojom videu okrem iného potvrdzuje, že pre Nemcov a ostatných zo Západu sme stále len ten "ostblok". Prečo sú organizované protesty "Sme rovnako nahnevaní, ako všetci vy ostatní," vysvetľuje R.... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik