Majitel Teplárne už podnik neotvorí: Bola to úkladná poprava!
13 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Báli sme sa, že tento čin nastane! Vyhlásil pre TV JOJ majiteľ gejbaru Tepláreň Roman Samotný. Podnik už otvoriť neplánuje. Streľba tak pripravila o život dvoch ľudí a LGBTI komunitu o bezpečné miesto.

"Streľba na Zámockej ulici v Bratislave je vedomý útok na LGBTI+ komunitu a bezpečnosť Slovenska," uviedol Samotný, majiteľ podniku, pred ktorým k tragédii došlo. "Bol to očividne dlhodobo plánovaný čin, úkladná poprava," uviedol.

Obete streľby sedeli podľa jeho slov spolu so ženou, ktorá bola pri útoku zranená, pred podnikom. "Páchateľ vyčkával asi 40 minút v ich blízkosti," spresnil.

Zdroj:TASR | Sviečku na Zámockú ulicu prišla zapáliť aj Čaputová

Sviečku na Zámockú ulicu prišla zapáliť aj Čaputová. zdroj/TASR

Ako tvrdí, dlhodobo varujú predtým, kam smeruje rozdúchavanie nenávisti. "Báli sme sa, že tento čin nastane," skonštatoval Samotný. Upozorňuje, že LGBTI+ komunita je napádaná po celom Slovensku a podiel viny na tom nesú aj viacerí vrcholoví politici. 

"Môže to byť jeden z prvých činov a môže to byť ešte horšie. Stále máme možnosť to zastaviť, aby tu neboli ďalšie popravy nevinných ľudí," podotkol Samotný. 

Ilustračné foto: FB/Polícia SR

Zdroj: TASR

Koniec baru

„Myslím, že sa Tepláreň už neotvorí. Nechcem predchádzať, ale ja si myslím, že z úcty a voči piete zavraždeným je nemysliteľné, aby sme sa tam ďalej zabávali,“ povedal. Samotný na záver dodal, že, tá bolesť a rana je tak obrovská, že si nevie aktuálne predstaviť, ako by vo fungovaní podniku pokračovali.

Instagram | Juraj v. a Matúš H.
Obete Ivan V. a Matúš H. zdroj/instagram

K streľbe na Zámockej ulici v Bratislave došlo v stredu (12. 12.) po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho po intenzívnom hľadaní našla ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Vrahom zo Zámockej je jen 19-ročný chlapec! Spísal 60-stranový manifest (FOTO)
Vrahom, ktorý v stredu večer zastrelil pred bratislavskym barom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí, má byť tínedžer Juraj K. z Bratislavy. K streľbe sa nepriamo priznal na sociálnej sieti Twitter používateľ pod menom NTMA0315. Hodiny pred útokom... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik