KTO je VINNÝ? Čaputová i politici o streľbe na Zámockej majú jasno
13 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Aj slová sú zbraň! Skonštatovala to na sociálnej sieti prezidentka Zuzana Čaputová. Je jej jasné, kto môže za stredajšími vraždami z nenávisti. Pridala sa k nej ako koalícia, tak opozícia. Každý však z iného uhlu pohľadu...

Nezodpovedné výroky politikov

"Tri roky hovorím, že aj slová sú zbraň. Že my politici sme zodpovední za každé jedno slovo, ktoré vyslovíme. Napriek tomu tu mnohí bezohľadne zapĺňajú priestor nenávisťou. Hnevá ma, že ani niektorí prokurátori a sudcovia verbálnym trestným činom neprikladajú dôležitosť a nepovažujú ich za nebezpečné," uviedla Čaputová.

Skonštatovala, že podľa doterajších informácií streľba v bratislavskej kaviarni, kde sa schádzali najmä ľudia z komunity LGBTI, bola trestným činom z nenávisti k menšine. "Z nenávisti už dlhodobo živenej hlúpymi a nezodpovednými výrokmi politikov. Táto nenávisť stála nevinné ľudské životy. Prestaňte s tým, kým nebude stáť ďalšie," vyzvala prezidentka.

Heger sa vyjadril k streľbe. Čitatelia na to: Impotentnejšieho premiéra táto republika ešte nemala!
Premiér Eduard Heger vyjadril na sociálnej sieti úprimnú sústrasť blízkym obetí stredajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave. Jeho vyjadrenia k vražde dvoch mladých ľudí však popudili všetkých jeho čitateľov. Na premiéra hanebný a zbabelý... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Vážení páni Taraba a Gyimesi...

K Čaputovej názoru sa pridala aj opozičná poslankyňa Janka Bittó Cigániková.

"V Bratislave zabíjal mladý človek indoktrinovaný nenávisťou voči menšine. Cielene si vybral podnik, kde sa menšina stretáva, počkal pred vchodom a potom so zbraňou v ruke chladnokrvne zabíjal. Zabíjal nevinných a riadnych občanov Slovenskej republiky, ktorí ale patria k ním nenávidenej menšine," opísala saskárka, čo sa vlastne v Bratislave stalo.

A na rozdiel od prezidentky ukázala prstom aj na konkrétnych politikov. "Vážení páni Taraba a Gyimesi, DNES je ten deň, kedy by si mali VŠETKY štátne inštitúcie vyvesiť dúhovú vlajku. Dnes je presne ten deň, kedy musíme ako celá spoločnosť aj takýmto gestom ukázať členom LGBTI komunity, že pri nich stojíme a že spravíme všetko pre to, aby sa podobná tragédia neopakovala," uviedla Cigániková.

Upozornila, že dnes sme spolu svedkami toho, že "nenávisť, ktorou plníte spoločnosť, plodí vrahov".

Polícia našla páchateľa, ktorý strieľal v centre Bratislavy!
Polícia našla páchateľa, ktorý mal v stredu (12. 10.) večer strieľať v Bratislave na Zámockej ulici. Strelca našla mŕtveho. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. "Môžeme upokojiť verejnosť, že ďalší útok strelca zo Zámockej ulice v... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Taraba: Slovensko chráni majetok viac, ako životy

Cigánikovou obvinený Taraba to však očividne vidí inak. "Strieľať do ľudí, bez ohľadu na to akú majú sexuálnu orientáciu, je rovnaký trestný čin. Slovensko v trestnom zákone od roku 2005 ako asi jediná demokratická krajina na svete, chráni trestnými sadzbami majetok ľudí oveľa viac ako chráni trestnými sadzbami život a zdravie ľudí. Práve preto je potrebné zmeniť v slovenskom trestnom zákone túto anomáliu."

A ohradil sa, samozrejme, aj voči obvineniam. "Život a zdravie si zasluhujú najvyššiu ochranu v štáte a zasluhuje si ju každý občan bez rozdielu. Definovanie toho, čo sú a nie sú štátne symboly určite za žiadnu formu nenávisti nepovažujem."

Mimoriadne! Streľba v centre Bratislavy si vyžiadala dvoch mŕtvych, páchateľ na úteku
Streľba v centre Bratislavy si vyžiadala dvoch mŕtvych. TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová. Páchateľ, ktorý mal v stredu večer strieľať na Zámockej ulici, je na úteku. Pre TASR... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Hlas to zaklincoval: Verejní činitelia, svojim vulgárnym slovníkom dávajú návod

HLAS-SD dokonca vydala vyhlásenie, v ktorom sa píše:

"Strana HLAS – sociálna demokracia v súvislosti so včerajšími tragickými udalosťami, kedy vyhasli dva mladé životy, odsudzuje násilie, ktoré sa stáva súčasťou spoločenského života na Slovensku. Nemôžeme sa čudovať, že sa takéto udalosti dejú, ak verejní činitelia, svojim vulgárnym slovníkom a svojimi incidentami na verejnosti dávajú návod pre spoločnosť, ako riešiť konflikty alebo neschopnosť vyrovnať sa s realitou." 

"HLAS odsudzuje vyjadrenia politikov typu „dám niekoho dole“, politikov, ktorí vnášajú do spoločnosti kultúrne vojny a rozoštvávajú ju medzi sebou. Vyzývame slovenskú politickú scénu, a hlavne niektorých predstaviteľov štátu, aby vrátili slovenskej politike rešpekt, slušnosť, vecnú a racionálnu argumentáciu, pretože nenávisť, ktorú šíria, kontaminuje celú spoločnosť a na konci dňa slovo stratí svoj význam a nahradí ho zbraň," uzavreli hlasáci.

Nvotová k vraždám na Zámockej: Gyimesi a spol. Aj vy máte KRV NA RUKÁCH!
Za všetkým sú politici! To si o stredajšej streľbe na Zámockej ulici v Bratislave myslí speváčka Dorota Nvotová. A zašla ešte ďalej. "Tak ako Ficove vyjadrenia na adresu novinárov a jeho dlhodobý lynč prispeli k vražde Jána a Martiny, tak vaše... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

V centre Bratislavy na Zámockej ulici sa v stredu večer strieľalo. Streľba si vyžiadala dvoch mŕtvych mužov do 30 rokov. Postrelená bola barmanka, ktorú previezli so zranením do nemocnice. Strelca už polícia našla mŕtveho.