J. Mažgút prichádza s desatorom pre rozvoj Bratislavského kraja
13 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v jesenných voľbách Ján Mažgút prichádza s návrhom "desatora" pre rozvoj Bratislavského kraja. Zadefinované sú v ňom najdôležitejšie oblasti, ktorým sa treba venovať. Týkajú sa dopravy, sociálnej a zdravotnej starostlivosti, vzdelávania, životného prostredia či podnikateľského prostredia. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej konferencii.

"Zadefinovali sme si body, ktoré sme vnímali ako tie najdôležitejšie a najpálčivejšie, ktoré trápia kraj, kde vedenie kraja zlyháva. Začali sme chodiť po jednotlivých obciach, respektíve mestách. Počúvali sme informácie, podnety od ľudí, ich doslova sťažnosti o tom, ako to tu nefunguje," priblížil Mažgút kreovanie programu.

V oblasti verejnej dopravy sa treba podľa neho venovať autobusovej i vlakovej. Zabezpečiť treba plynulosť, komfort i sprístupnenie pre cestujúcich, zabúdať podľa neho netreba ani na priamu nadväznosť na mestskú hromadnú dopravu v Bratislave. Nevyhol sa ani kritike regionálnej autobusovej dopravy zabezpečovanej dopravcom Arriva.

V oblasti sociálnej a zdravotnej starostlivosti vidí nedostatky v kvalite, dostupnosti i nedostatočnej kapacite týchto zariadení. Za alarmujúci považuje počet pohotovostí pre deti i dospelých v kraji, pri sociálnych službách by sa nemalo podľa neho stávať, že klienti budú odkázaní na súkromných poskytovateľov.

Drobova vizitka podľa Mažgúta: Päť rokov županom, a stále žiadne výsledky
Ján Mažgút, v súčasnosti kandidát na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, poukazuje na zlyhanie súčasného župana Juraja Drobu, ktorý podľa jeho slov za päť rokov vo funkcii župana, s podporou vládnej strany stále nevyriešil medzi inými... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

V rámci školstva poukazuje na potrebu dostupného a kvalitného vzdelávania pre žiakov. Stredoškolské vzdelanie by malo byť naviazané na potreby vysokoškolského vzdelania tiež na potreby trhu a praxe.

Venovať sa podľa neho treba aj malým a stredným podnikateľom. Opomenúť netreba ani oblasť životného prostredia, kde je podľa neho potrebné sa popasovať napríklad s environmentálnymi záťažami. V rámci voľnočasového vyžitia sľubuje urobiť všetko pre to, aby boli komunitné, športové či kultúrne centrá maximálne dostupné a prístupné pre všetky generácie.

Mažgút je jedným z ôsmich kandidátov, ktorí sa chcú v jesenných voľbách do orgánov vyšších územných celkov (VÚC) uchádzať o priazeň voličov. Záujem o kreslo šéfa BSK má aj Ivan Bošnák, Juraj Droba, Milan Lopašovský, Magdaléna Sulanová, Andrej Trnovec, Dušan Velič a Štefan Zima.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Ján Mažgút, kandidát na predsedu BSK: Spokojný občan, prosperujúci kraj
V exkluzívnom rozhovore s Jánom Mažgút, kandidátom na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa dozviete, kde vidí nedostatky súčasnej bratislavskej župy, ale aj to, prečo by mala vláda venovať viac pozornosti jednotlivým župám na... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik