Vláda: Rokovať bude o peniazoch na obrnené pásové vozidlá či väznicu v Žiline
12 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Nevyčerpané kapitálové výdavky Ministerstva obrany (MO) SR by mal rezort použiť na nákup pásovej techniky. Vyplýva to z návrhu, o ktorom bude v stredu rozhodovať vláda.

Prostriedky vo výške 41,5 milióna eur sú časťou kapitálovej alokácie pre rezort obrany v rokoch 2019-2021. Pôvodne mali byť použité napríklad na projekt bezpilotných prostriedkov či nákupu viacúčelových vrtuľníkov, stav projektov však nedovoľuje vyčerpať zdroje v aktuálnom roku.

Kabinet bude na 109. rokovaní schvaľovať aj návrh na vybudovanie nového šesťpodlažného objektu, ktorý by mal zvýšiť kapacitu žilinskej väznice o 55 miest a poskytnúť aj nové priestory nevyhnutné pre chod väznice. Predpokladané výdavky na túto investičnú akciu v roku 2023 sú štyri milióny eur a 3,33 milióna eur v roku 2024.

Ľuboš Blaha: Vojnoví štváči sa už totálne zbláznili!
Ľuboša Blahu pobavili jeho kritici. Rozveselila ho "liberálna háveď", ktorá podľa jeho slov dostala hysterický záchvat z toho, že sa istej besedy spoločne zúčastnil s Eduardom Chmelárom, Jánom Čarnogurským ako aj významnými českými profesormi... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka predloží na rokovanie návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve a rozvoji vidieka. Cieľom úpravy je čiastočná implementácia euronariadenia, ktorým sa stanovujú pravidlá podpory strategických plánov. Vláda bude odobrovať aj návrh skráteného legislatívneho procesu tejto novely.

V rámci informatívnych materiálov sa ministri budú zaoberať napríklad plnením opatrení z akčného plánu digitálnej transformácie Slovenska na roky 2019-2022.

Vláda by sa okrem stredajšieho rokovania mala tento týždeň ešte stretnúť k návrhu budúcoročného rozpočtu. V stredu popoludní má o ňom rokovať Hospodárska a sociálna rada.

Heger sa zobudil?
Je čas na rokovanie demokratických síl o tom, ako zabrániť predčasným voľbám a previesť spoločne Slovensko cez najväčšiu energetickú krízu od druhej svetovej vojny. Vyhlásil to premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti v súvislosti s... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik