Šokujúca správa: Zomrel slovenský kňaz, ktorý spáchal samovraždu. Vieme, z čoho bol obvinený
12 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Zomrel slovenský kňaz, ktorý spáchal samovraždu. Informovala o tom Konferencia biskupov Slovenska na svojej stránke. Veriacich poprosili, aby sa pripojili k modlitbám za zosnulého i za poszostalých. Ide pritom o kňaza, ktorý bol obvinený z nevhodného kontaktu s maloletou osobou a rezignoval na svoju funkciu.

Kňaz, ktorý spáchal samovraždu sa rozhodol vyhľadať terapeutické liečenie v Houstone, kde aj 5. 10. 2022 podľa portálu zilina.zoznam.sk spáchal samovraždu.

V profesijnom živote kňaza vystriedal množstvo farností, až v roku 2018 zakotvil v diecéze Youngstown, kde jeho kňažská cesta skončila, A nie pre hocičo! Ale pre obvinenie z nevhodného kontaktu s maloletou osobou.

Desivé proroctvá Žirinovského
Predpovede, ktoré sa už splnili, a vízia na rok 2036. Vladimir Žirinovskij zomrel pred viac ako šiestimi mesiacmi, 6. apríla 2022. Vnímali ho ako kontroverzného liberálneho politika, bol predsedom ruskej Liberálnej demokratickej strany a... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Milan Laca

Mariána Babjaka obvinili prvýkrát v roku 2021 do diecézy v Youngstowne

Obvint ho mal muž, ktorý tvrdil, že sa k nemu farár ako k maloletému, správal nevhodne. Vtedy dostalkňaz diecézne voľno. Sexuálne zneužívanie nebolo potvrdené, ale diecézna revízna rada mala prostredníctvom tretej osoby zistiť, že došlo k porušeniu diecéznych noriem správania,“ uvádza portál zilina.zoznam.sk. Následne Babjak rezignoval.

Ďalšie obvinenie prišlo o rok neskôr

Opäť sa týkalo maloletého a dokonca pochádzalo z obdobia, keď ešte Babjak ako farár pôsobil na Slovensku. 

Dňa 5. októbra diecéza Youngstown informovala, že spáchal samovraždu v Houstone, kde hľadal terapeutickú liečbu,

Vyjadrenie biskupa z diécezy Youngstownu David Bonnar

„Diecéza Youngstown je zdrvená smrťou otca Babjaka a traumou, ktorú zažijú všetci zainteresovaní, rád by som podporil tých, ktorí prišli s obvineniami. Je dôležité, aby sme ako cirkev podporovali všetky obete zneužívania a akéhokoľvek nevhodného správania a zostali bdelí a transparentní,“ cituje portál zilina.zoznam.sk.

"Saška, anjelik, nikdy nepochopíme, čo sa stalo práve tebe..." slzy a beznádej rodičov pri poslednom zbohom so Sashom Slovíkom
V Banskej Bystrici sa rozlúčili aj s piatou obeťou tragickej udalosti, ktorá sa stala pred viac ako týždňom v Bratislave na Zochovej ulici. Opitý vodič usmrtil päť mladých študentov, medzi nimi aj Sashu Slovíka. Slová milujúcich rodičov pri... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová