Je to vyhrážka? Matovič chce dať novinárov postupne dole
12 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

V stredu diskutoval Igor Matovič v rádiu Expres. Nielen o energetickej kríze, zablokovanom parlamente či neschopnosti prijímať kľúčové zákony. Hovorilo sa aj o tvrdo kritizovanom návrhu štátneho rozpočtu na rok 2023. A samozrejme o novinároch. Tí Matovičovi nedávajú spávať už niekoľko týždňov.

Minister Financií Igor Matovič (OĽaNO) už klasicky kritizuje médiá, pretože ho otvorene kritizujú a spochybňujú. Informáciu o diskusii v rádiu Expres priniesol portál mediaklik.sk. 

Novinári trpia morálnou nadradenosťou

"Viacero šéfredaktorov, kľúčových redaktorov alebo komentátorov v médiách na Slovensku trpí akousi morálnou nadradenosťou. Oni liberáli a progresívci sa vyjadrujú o konzervatívcoch alebo kresťanoch ako o menejcenných," začal Matovič k téme novinárov. Medzi ním a moderátorom Braňom Závodským sa spustila napätá diskusia a niekoľkominútové koktanie a chytanie sa za slovíčka na obidvoch stranách barikády strhlo debatu nezmyselným smerom. Po krátkom čase sa rozhovor vrátil k médiám a Matovičovým statusom o tom, ako sa dá novinár kúpiť za 500 eur. Tejto téme prednedávnom venoval Matovič na sociálnej sieti dlhý status. 

Peter Pellegrini: Koalícia nás vydiera
Aktuálny vládny kabinet nevie dosiahnuť väčšinovú podporu v parlamente a riadenie krajiny prestáva fungovať. Logickým a v demokracii štandardným východiskom z takejto krízy sú predčasné voľby. V TASR TV to vyhlásil predseda mimoparlamentného... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Postupne dám novinárov dole

Za jeho slová ho kritizujú politická aj laická verejnosť. Zástupcovia médií na Slovensku zverejnili aj spoločné vyhlásenie, v ktorom vyzývajú Matoviča, aby sa ospravedlnil, pričom sa rázne od takýchto obvinení dištancujú. Matovič následne v parlamente prirovnal médiá k hitlerovským žurnalistom. Podľa Matoviča sú novinári, ktorí si nechajú zaplatiť a následne budú písať o danej osobe podľa objednávky, vytvárať inú pravdu a prekrúcať fakty. Na moderátorovu výzvu, aby ich menoval, neprišla odpoveď. Minister tému uzavrel slovami: "Beriem to ako verejnú objednávku, postupne ich budem dávať dole."

Cítim sa ako Kočner

V diskusii sa spomenula aj relácia Na pranieri, ktorú vytvoril obvinený Marián Kočner, aby sledoval a diskreditoval novinárov. Matovič reagoval, že sa cíti rovnako. Podľa jeho slov je na pranieri už dva a pol roka. Obvinený Kočner údajne dal sledovať vybraných novinárov špeciálnou skupinou okolo bývalého šéfa SIS Petra Tótha a následne zverejňoval z ich osobného  či pracovného života dehonestujúce informácie.

„Nečudujme sa, že ľudia neveria novinárom, ale hoaxom na internete,“ dodal Matovič na záver.

Slovenskí branci končia, reagovať musel aj Naď
Polovojenská skupina Slovenskí branci oznámila koniec svojej činnosti. Skupina bola roky monitorovaná kvôli príslušnosti k militantným skupinám so sklonom k extrémizmu. Minister obrany sa chlapcom pobehujúcim po lesoch v maskáčoch a so zbraňami na... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik