SaSke sa nepáči nový rozpočet. Toto vyčíta ministrovi financií
11 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Strana Sloboda a solidarita tvrdí, že vláda aj napriek tomu, že trikrát predložila ten istý rozpočet, čakala iný výsledok. Je to podľa nich hazard s verejnými financiami.

Nemajú k nemu dôveru

"Menšinová koalícia na čele s Igorom Matovičom a Borisom Kollárom skúsila trikrát dostať cez parlament návrh rozpočtu, ktorý by priklepol 1,5 miliardy eur do výhradnej správy Igora Matoviča. Keďže poslanci za SaS nemajú k ministrovi Matovičovi dôveru, čo dokázali aj hlasovaním za jeho odvolanie, takýto hazard s verejnými financiami dopustiť nemohli," píše Sloboda a solidarita na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. Verejnosť si podľa nich zasläúži, ako chce vláda tieto peniaze minúť a ako má vyzerať krízová pomoc občanom.

Matovičove sľuby im nestačia

"SaS mala od prvého návrhu jasný postoj. Od vlády požadujeme, aby výdavky vo výške 1,5 miliardy dala návrhom priamo do rozpočtov ministerstiev, ktoré budú tieto peniaze rozdeľovať. Teda, aby z nich vláda nefinancovala žiadnu novú "atómofku". Koalícia sa ale rozhodla skúsiť svoje šťastie trikrát, trikrát sme zopakovali našu požiadavku a návrh neprešiel," vysvetľuje SaS.

Kollár prerušil schôdzu do 18. 10., opäť sa nepodarilo odhlasovať rozpočet
Národná rada (NR) SR v utorok opäť nebola uznášaniaschopná pri hlasovaní o novele zákona o štátnom rozpočte na tento rok. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto prerušil schôdzu do 18. októbra do 11.00 h, keď by mali poslanci... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Urazení?

"Miesto toho, aby sa koalícia dohodla s SaS, ktorej požiadavka je úplne jasná, zrozumiteľná a logická, Boris Kollár v nedeľu verejne odkázal, že je pripravený rokovať so Smerom a poslancami okolo Tomáša Tarabu. Teda s ľudmi, s ktorými otvoril minulý týždeň schôdzu, na ktorej mohol Robert Fico verejne očierňovať, útočiť a vyvíjať nátlak na políciu, prokuratútu aj sudcov," poznamenáva SaS.

Žiadajú o zodpovedný prístup

"SaS dostala v predvečer pozmeňovací návrh, ktorý by síce priniesol do návrhu viac svetla, avšak nikde nie je istota, že poslancami Igora Matoviča prejde.

Opätovne sme teda požiadali Vládu Slovenskej republiky, aby nepristupovala k riadeniu verejných financií ako k niečomu, čo im patrí a aby narábali s verejnými financiami transparentne. Sme radi, že predstavitelia koalície prisľúbili, že sa týmto smerom vyberú," uzatvára Sloboda a solidarita svoj status.

Kto má Slovensko na 1. mieste? Osobnosti pozývajú
Jedným z organizátorov zhromaždenia Slovensko na 1. mieste je RNDr. Ján Baránek. K myšlienke nedostať Slovensko do väčšej chudoby sa pridáva stále viac osobností spoločenského života. Do Košíc k Dolnej bráne na symbolický dátum 28. októbra 2022 ste... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik