Mária Kolíková a Tomáš Taraba si nič nedarovali! Pustili sa do seba na sociálnej sieti
08 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Mária Kolíková, členka poslaneckého klubu SaS, exministerka spravodlivosti a Tomáš Taraba, predseda strany ŽIVOT - NS sa pustili do seba na sociálnej sieti. Mária Kolíková kritizovala návrh, ktorý predložil poslanec Taraba a nevie si predstaviť, žeby bola schopná niečo také podporiť. Taraba tvrdí, že Kolíková rozpráva hlúposti.

"Pozrela som si novely trestných kódexov, ktoré navrhuje poslanec Taraba. Neviem si predstaviť, že ako ministerka spravodlivosti by som bola schopná takéto niečo podporiť," uviedla Mária Kolíková na sociálnej sieti.

"Cez poslaneckú novelu zlepšovať postavenie politikov pri ekonomických trestných činoch, či komplikovať prácu orgánom činným v trestnom konaní, považujem za účelové aj za nebezpečné. Za normálnych okolností by takýto návrh nemal šancu a ako ministerka by som o ňom ani nediskutovala. Situácia sa však zmenila, keďže tu máme novú koalíciu s tarabovcami. Zostáva len veriť, že cena, ktorú je koalícia ochotná tarabovcom zaplatiť za podržanie Igora Matoviča vo funkcii nebude až taká vysoká," dodala Kolíková.

"Pandémia chudoby a politici nemajú atómové bomby," znelo tiež na zhromaždení odborárov na Slovensku
V sobotu (8. 10.) sa na pravé poludnie na bratislavskom námestí SNP zhromaždili členovia odborov, aby pod hlavičkou Konfederácie odborových zväzov (KOZ) upozornili na skutočnosť, že národ upadá do chudoby. "Pandémia chudoby a politici nemajú... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

"Pani Kolíkova rozprávate hlúposti," nechal exministerke v komentároch odkaz Tomáš Taraba.

"Prinášam novelizáciu celého trestného zákona na 65 stranách tak, ako je platný v Nemecku, Rakúsku a Českej republike. Vôbec to nie je o politikoch, to je Vaša úboha snaha očierniť to, čo vy ste verejne sľúbili urobiť, ale nikdy neurobili. Je to o tom, že Lipšicov zákon z roku 2005 na Slovensku uzákonil 3 násobne tresty, ako sú v Európe, čo uznávam, že tak citlivej žene, ako vy môže byť ukradnuté, ale je to anomália a baviť sa o tom budeme. Vám čo bolo jedno, že Vám vo väzniciach zomierajú nevinní ľudia, asi je jedno aj to, že náš systém je úplne uletený a nedáva žiaden priestor na nápravu žiadnemu človeku," napísal Tomáš Taraba.

"Očakávam, že Vy budete obhajovať prečo trestný zákon v Rakúsku a Nemecku je horší, ako ten Váš na Slovensku, keď nemajú drakonické tresty a chránia na prvom mieste život a zdravie," dodal.

Tomáš Taraba predložil obsiahlu novelu trestných kódexov.

"Navrhuje, aby sa väzeniu mohli vyhnúť politici, ktorí legalizovali špinavé peniaze, a aj páchatelia ekonomických trestných činov," uviedol Denník N.

"Päť minút po dvanástej"! V Prahe je zhromaždenie!
V Prahe na Václavskom námestí sa v sobotu zišli ľudia, ktorí protestujú "proti chudobe". Demonštráciu zvolal predseda Českomoravskej konfederácie odborových zväzov (ČMKOS) a kandidát na prezidenta Josef Středula. Na proteste s názvom "Päť minút po... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik