Nenechal nič na náhodu! Dědečka bude obhajovať prominentný advokát
07 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Dušan Dědeček pri výbere advokáta nenechal nič na náhodu - obhajovať ho bude advokát Jiří Kučera. Ten obhajoval napríklad aj sestru Moniky Jankovskej. 

Musí sa s tým vyrovnať

„Klient sa priznal ku skutku, veľmi to ľutuje. Uvedomuje si následky, ktoré vyvolal. Je to človek, ktorý viedol riadny život, staral sa o postihnutých športovcov, je tréner.“ povedal Kučera, ktorý uznal, jeho klient si uvedomuje, že ide o neospravedlniteľný exces, s ktorým sa musí aj on vyrovnať.

Prokurátor Chylo sa ozval v súvislosti s rozhodnutím súdu o vodičovi z tragickej nehody
Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo sa ozval v súvislosti s rozhodnutím súdu o vodičovi z tragickej nehody. Rozhodnutie súdu, nezobrať vodiča z víkendovej tragédie v centre Bratislavy do väzby, nemá žiadny vplyv na to, že... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Je mu to ľúto

„Je mu ľúto mladých ľudí, ktorých zabil, a aj rodín, ktorým ublížil. Má veľké výčitky svedomia. Veľmi ho trápi, chce sa tým rodinám ospravedlniť, nevie, čo má robiť, aby mohol ten ich žiaľ zmierniť,“  podotýka advokát.

Dědeček mal ísť v osudnú nedeľu na fotenie s bedmintonistami.

„Mal to pôvodne robiť niekto iný, ale musel tam ísť. Nepýtal som sa ho, prečo pil v nedeľu poobede,“ konštatoval Kučera.

Agresívny nebol

„Hovoril, že bol slušný a len policajtovi hovoril, že je chorý. Ja som nikde nečítal, že by bol agresívny,“ hovorí Kučera o svedectve jedného z hasičov pred začiatkom súdu. Advokát však bližšie nekomentoval medializované informácie, že Dědeček mal pri výsluchu prosiť policajtov o možnosť zastreliť sa.

„Položte si otázku, keby sa to, nedajbože, stalo vám, čo by vám šlo hlavou,“ reagoval Kučera.  Ten sa ku kvalifikácii trestného činu, na základe čoho hrozí Dědečkovi doživotné väzenie nechcel vyjadrovať.

Kým na Malte prezidentka rozdáva úsmevy, doma sa kopia problémy
Prezidentka SR sa vo štvrtok zúčastnila európskeho samitu, kde s ďalšími 11 prezidentami rokovala okrem iného aj o bezpečnostnej situácii. Občan to zaplatí ... "Občania Slovenska, rovnako ako ostatných krajín EÚ, čelia vysokým cenám energií,... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik