Štatistiky opitých šoférov za volantom nepopustia, v poslednom období výrazne narastajú. Potenciálne riziko následnej tragédie sa následne zvyšuje. Mnohým zbytočným úmrtiam sa dalo skutočne zabrániť, keby sa vodiči správali disciplinovane, čiže rešpektovali pravidlá cestnej premávky. Vodiči pozor, nafúkať môžete pri bežnej policajnej kontrole, aj vtedy, ak ste skonzumovali niektorú z nasledovných druhov potravín.
Výskumný ústav pivovarský a sladovnícky v Prahe uvádza hodnoty vzostupne po konzumácii niektorých potravín, ktoré môžete nafúkať. Avšak ide iba o malé množstvá.
1. Med = 0,006 % obsah alkoholu z hmotnosti
2. Rožok = 0,02 % obsah alkoholu z hmotnosti
3. Balený chlieb = 0,107 % obsah alkoholu z hmotnosti
4. Maslový toast = 0,184 % obsah alkoholu z hmotnosti
5. Čokoládový donut = 0,289 % obsah alkoholu z hmotnosti
6. Muffin z kváskového cesta = 0,445 % obsah alkoholu z hmotnosti
7. Pšeničný chlieb = 0,47 % obsah alkoholu z hmotnosti
8. Kyslá kapusta = 0,5 % obsah alkoholu z hmotnosti
9. Grepový džús = 0,59 % obsah alkoholu z hmotnosti
10. Orechovo-jablková rolka = 0,956 % obsah alkoholu z hmotnosti
11. Toastový chlieb balený = 1,055 % obsah alkoholu z hmotnosti
12. Hamburgerové žemle balené = 1,239 % obsah alkoholu z hmotnosti
13. Koláč Jim Beam = 1,662 % obsah alkoholu z hmotnosti
14. Kefír = 2,0 % obsah alkoholu z hmotnosti
15. Rožky na hot dog balené = 2,562 % obsah alkoholu z hmotnosti
Po konzumácii týchto výrobkov sa šoféri nemusia ničoho obávať, čiže žiadna panika, pretože policajná hliadka postupuje podľa nasledovného štandardného postupu: „Verejnosť upozorňujeme na právo požiadať hliadku fúkať o 15 minút po zastavení, aby sa z tela odbúral minimálny alkohol zastúpený v niektorých výrobkoch každodennej spotreby." konštatuje na záver Plus jeden deň.
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik