Nicholsonová zvozila Matoviča i Remišovú: Päť miliárd z ESF+? ZABUDNITE! (VIDEO)
06 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Veľký deň pre Slovensko! Presne toto napísal v stredu 5.10. na sociálnej sieti Igor Matovič. Pochválil sa  rokovaním Ecofinu a prísľubom piatich miliárd z Bruselu. Jeho nadšenie však vôbec nezdieľa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako je to naozaj s piatimi miliardami eur pre Slovensko? Matovič nevybavil nič, informuje europoslankyňa vo videu.

"Dnes som na rokovaní Ecofinu, všetkých ministrov financií Európskej únie v Luxemburgu a Európska komisia práve ústami výkonného podpredsedu Valdisa Dobrovskisa dala na našu žiadosť verejný prísľub, že Komisia urobí kroky, ktoré umožnia Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy z obdobia 2014-2020 !!!

Je to obrovský úspech Slovenska. Jediní sme o to žiadali a viacmenej jediným nám táto zmena pomôže. Veľká vďaka patrí premiérovi Edovi Hegerovi aj za jeho osobnú intervenciu.

Je to mimoriadne Veľká Vec, ktorá nám umožní domácnosti a firmy na Slovensku previesť cez energetickú krízu so silnou pomocnou rukou štátu. Celková pomoc ľuďom tak dosiahne dokopy až rádovo miliardy eur," vytešoval sa financmajster ešte v lietadle po ceste z Bruselu.

Nicholsonová však chce uviesť veci na pravú mieru.

Dědeček sa vzdáva funkcie. Prečítajte si list, ktorý poslal na Deaflympijsky výbor
V stredu 5. októbra bol na Deaflympijsky výbor Slovenska doručený rukou písaný list od právneho zástupcu Dušana Dědečka. Oznamuje v ňom svoju abdikáciu z funkcie generálne sekretára, informuje TV JOJ. Celý list Dušana Dědečka: Vážení... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ako je to teda naozaj s piatimi miliardami eur pre Slovensko, ktoré vraj vybavili Heger s Matovičom?

"Matovič už búcha šampanské, ale obávam sa, že kým tie peniaze uvidíme, bublinky vyprchajú a jemu zostane trpký kalich najväčšieho šaša v dejinách slovenskej politiky," schladila radosť hneď v úvode europoslankyňa.

Na začiatok podľa Nicholsonovej treba povedať, že Igor Matovič nevybavil nič, lebo to nie je v kompetencii ministra financií. Leyenová má jednoducho slabosť pre Eda Hegera a sľúbila mu, že komisia skúsi nájsť spôsob, ako pômôcť slovenskej ekonomike. Konkrétnu úlohu - akou čiastkou a ako konkrétne, zadala eurokomisárom, ktorí z toho vôbec nie sú nadšení.

Pozrite si pár faktov a zopár kuloárnych informácií v krátkom videu v závere článku.

Tabák sa pochlapila: OŽRATÍ a ZDROGOVANÍ ľudia by nemali pôsobiť v NR SR!
Podala som trestné oznámenie na pani poslankyňu Cigánikovú, informuje o tom poslankyňa Romana Tabák vo svojom aktuálnom statuse na sociálnej sieti. Konflikt medzi dvoma bitkárkami z parlamentu teda pokračuje ďalej. Po tom, ako pred vyše týždňom... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Poďme k faktom:

1. Nepôjde o 5 miliárd, ani o 4 alebo 3 miliardy ako hovorí Heger. Maximálna čiastka je 1,5 miliardy.

2. Matovič už búcha šampanské a predvádza sa pred novinármi, akoby to bola hotová vec. Pravdou je, že to potrvá ešte mesiace, kým sa Slovensko k tým peniazom dostane.

3. Tá miliarda a pol sú zazmluvnené peniaze, ktoré teraz rezorty musia zobrať najmä obciam a mestám, ktoré z nich mali dobudovať cesty a škôlky.

Podľa Nicholsonovej keby Remišová a celá vláda v oblasti eurofondov totálne nezlyhali, nemuseli dnes v predklone prosíkať Brusel o pomoc. Remišová mala mať už rok spojazdnený nový operačný program a my sme mohli uý rok z ESF+ plnými priehršťami čerpať.

Blaha o odvolávaní financmajstra: Matovič a jeho apokalyptická sekta skončili!
Medikamentózna liečba už u Matoviča zjavne nezaberá, pacient vidí všade Hitlerov, považuje sa za obeť holokaustu a emočne sa rúca pri pohľade na palmičky. Čisto politologicky a bez emócie sa snažil napísať svoj najnovší status na sociálnej sieti... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Naša ekonomika sa nemusela rúcať, firmy nemuseli krachovať a ľudia nemuseli padať do chudoby.

"Táto vláda zlyhala v čerpaní eurofondov a zlyhala v pomoci ľuďom. Matovič a Remišová sa energetickej krízy chtajú ako príležitosti prekryť vlastné dlhodobé a systémové zlyhania a kúpiť si vás eurofondami. V dejinách bude táto vláda už navždy zapísaná ako vláda zmarených príležitostí a obrovskej nekompetentnosti," uzavrela Nicholsonová.

Celý príspevok europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej si môžete pozrieť vo videu:

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik