Heger očakáva, že sa začne hovoriť o stratégii bezpečnosti v Európe
06 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Od štvrtkového samitu očakávam, že stanovíme alebo sa začneme rozprávať o stratégii, ako chceme zabezpečiť bezpečnosť a mier pre občanov na kontinente Európy. Uviedol to predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) pred začiatkom samitu Európskeho politického spoločenstva (EPC), ktorý sa koná v Prahe.

"Ak chcete budovať prosperitu, to je to, čo všetci chceme pre našich občanov, tak im potrebujete dať tú základnú hodnotu a to je práve mier. Mier je spojený s bezpečnosťou," konštatoval slovenský premiér.

Vo štvrtok sa na Pražskom hrade koná historicky prvý samit EPC, ktorého vznik inicioval francúzsky prezident Emmanuel Macron. Okrem úniovej dvadsaťsedmičky naň bolo pozvaných ďalších 16 európskych štátov. Hlavnými témami stretnutia sú mier a bezpečnosť, energetika, klíma a ekonomická situácia. Na stretnutie EPC v piatok nadviaže neformálny samit Európskej rady.

Nicholsonová zvozila Matoviča i Remišovú: Päť miliárd z ESF+? ZABUDNITE! (VIDEO)
Veľký deň pre Slovensko! Presne toto napísal v stredu 5.10. na sociálnej sieti Igor Matovič. Pochválil sa rokovaním Ecofinu a prísľubom piatich miliárd z Bruselu. Jeho nadšenie však vôbec nezdieľa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako je to naozaj s... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik