Dúhové vlajky majú zelenú
06 | 10 | 2022 I Emanuel Orban

Liberáli oslavujú. Návrh novely zákona o zákaze dúhových vlajok na budovách štátnych inštitúcií z dielne poslancov Györgyiho Gyimesiho(OĽANO) a Tomáša Tarabu(Život NS) nepostúpil ani do druhého čítania. Slovenská republika sa vydáva liberálnou cestou, voči ktorej už nie sú imúnni ani konzervatívne orientovaní poslanci. Dnešné ich hlasovanie je nám skvelým príkladom.

Vodu kážu, víno pijú

Na dnešnom hlasovaní bolo prítomných 129 poslancov. Dokopy hlasovalo len 74 poslancov, podporu danému návrhu vyjadrilo len 44 poslancov, väčšinou pochádzali z poslaneckých klubov strán Smer-SD, niektorí poslanci hnutia Sme rodina a nezaradení.(Život-NS, Republika, ĽSNS)Proti bolo 28 poslancov, išlo o poslanecké kluby SAS, Sme rodina, dvaja nezaradení(SPOLU, Progresívne Slovensko) a jeden poslanec hnutia OĽANO. Najväčším pokrytectvom je konanie kresťanských poslancov typu Záborská, Kuriak, Vašečka a spol., ktorí sa rozhodli nehlasovať za predložený návrh, čím si strelili definitívne gól do brány.

Plénum v utorok večer debatovalo o návrhu zakázať vyvesovať dúhové vlajky
Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili stredajšie rokovanie aktuálnej 72. schôdze diskusiou k návrhu, ktorý má zakázať vyvesovať symboly hnutí či komunít propagujúcich sexuálnu orientáciu. Návrh podali Tomáš Taraba (nezaradený) a György Gyimesi... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Predkladatelia v návrhu uviedli nasledovné: "Navrhuje sa, aby na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochrancu práv, ktoré sa zo zákona označujú štátnymi symbolmi, bolo zakázané vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie," píše portál spravodajskej televízie TA3. Gyimesi a Taraba vychádzali logicky z argumentu prvej hlavy Ústavy SR, v ktorej sa píše, že Slovenská republika sa neviaže na nijakú ideológiu a náboženstvo. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik