Dajte ešte zbrane!
07 | 10 | 2022 I Milan Laca

Ukrajina žiada od USA  viac systémov protivzdušnej obrany. 

Kyjev sa  pripravuje na útoky na infraštruktúru v zime. Ukrajina zmenila svoj zoznam prioritných zbraní, ktoré dostane od Spojených štátov, keď sa blíži zima. Systémy protivzdušnej obrany sú teraz na vrchole zoznamu, pretože Rusko pravdepodobne zintenzívni raketové útoky na infraštruktúru. Píše o tom Európska pravda.

Rusi asi udrú

V Kyjeve veria, že pre kolaps ruských síl na fronte sa Vladimir Putin rozhodne začať raketové útoky na civilnú infraštruktúru ukrajinských miest.

Budú sa brániť

"Ukrajina bola doteraz schopná zabrániť väčšine ruských útokov a môžeme očakávať, že Rusko zvýši raketové útoky na jej  kritickú infraštruktúru v najbližších týždňoch. Musíme poskytnúť všetky zdroje, ktoré Ukrajina potrebuje na obranu proti ruským raketovým útokom."  povedal bývalý generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen, ktorý išiel do Washingtonu na rokovania o dodávkach zbraní do Kyjeva.

Ruský jadrový Poseidon - superzbraň APOKALYPSY?
Čo je ruský jadrový torpédový dron Poseidon a môže spôsobiť jadrovú vlnu cunami? Správy tvrdia, že Rusko Poseidon testuje, ale Pentagon o tom zatiaľ nemá žiadne informácie, informuje portál The Jerusalem Post. Superzbraň Pentagon v súčasnosti... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Asi tak bude

Predstaviteľ Pentagonu potvrdil pre denník Politico, pod podmienkou anonymity, že scenár raketových útokov na infraštruktúru je pravdepodobný, keďže Rusko sa k tomu už uchýlilo. Ruskej federácii navyše dochádzajú vysoko presné rakety, takže údery budú čoraz nepresnejšie, a teda aj ničivejšie.

Pochybnosti

Americké ministerstvo obrany zároveň upozorňuje, že vzhľadom na veľkú rozlohu Ukrajiny, bude ťažké zabezpečiť úplnú ochranu pred všetkými nebezpečenstvami zo vzduchu – od útokov ruských ponoriek až po bombardéry letiace v blízkosti ukrajinských hraníc.

Pomohli....

USA už uľahčili presun systémov S-300 zo Slovenska na Ukrajinu a oznámili aj presun protilietadlových radarov a dvoch vlastných systémov protivzdušnej obrany NASAMS. Ukrajinská strana však hovorí, že to nestačí.

Západ nesmie preukázať strach z Putinovej politiky, lebo by to smerovalo k jednej veľkej tragédií
Ruský prezident Vladimír Putin so svojou kremeľskou administratívou vyslal pred pár dňami svetu jasný signál, že v prípade výrazného bezbrehého zasahovania do vojenského konfliktu na Ukrajine sú ochotní použiť jadrové zbrane. Tento akt by logicky... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.