Parlamentní „dobrodruhovia vyobchodovali“ dobré miesto na kandidátke, soptí Belousovová
05 | 10 | 2022 I Tibor Malý

Hlasovanie poslancov v parlamente rozhodlo, že minister financií Igor Matovič zostáva vo funkcii. Väčšina Slovákov nechápe, realita je však taká, že dnes azda najnenávidenejší človek bude ľuďom „piť krv“ aj naďalej. Prirodzene, svoj názor na to v statuse vyjadrila aj jeho odveká kritička Anna Belousovová. 

Šéfka strany Národ a Spravodlivosť a bývalá exnárodniarka Anna Belousovová je veľkou kritičkou nielen samotného Igora Matoviča, ale aj celej súčasnej vládnej koalície a servítok pred ústa si nedávala ani tentoraz. Prirodzene, tentokrát sa jej nepáčilo, že poslanci Národnej rady neodvolali ministra financií, ktorý je, podľa nej, neschopný. Najviac si to od nej „zlízli“ traja nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu, ktorí vraj za toto fiasko nesú najväčší diel viny.

Matovič nemá čo robiť vo vláde ani inej verejnej funkcii

Za to, že Igor Matovič zostal vo funkcii ministra financií sa podľa Belousovovej môže poďakovať šéf OĽaNO hlavne Tarabovi a rodine Kuffovcov (otec a syn), ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke Kotlebu. „Mňa vôbec nezaujímajú reči o tom, že keby Matoviča odvolali, Sulík by sa vrátil do vlády a predčasné voľby by sa nekonali. Matovič nemá na poste ministra financií čo robiť. On nemá čo robiť vôbec vo vláde, či inej verejnej funkcii,“ konštatuje rázne expolitička, podľa ktorej je to preto, aké riadiace schopnosti ukázal v pozícii predsedu vlády pri riešení pandémie. „Tento človek je podľa mňa priamo zodpovedný za smrť tisícok ľudí. Jeho debilné rozhodnutia, testy- atómovky a pod., pri ktorých namiesto laboratórnych krýs používal živých ľudí, obyvateľov Slovenska, už toto je dostatočný dôvod na jeho odvolanie. A v ďalšom aj dôvod na vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti,“ pridáva Belousovová.

Belousovová: Robíte si z voličov bláznov
Anna Belousovová (NaS) pozorne sledovala štvrtkové odvolávanie ministra financií, ktoré iniciovali opoziční poslanci spoločne s SaS. Zvlášť reagovala na lavírovanie Tomáša Tarabu medzi opozíciou a koalíciou. Odvoláva sa premiér Sulík... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Šéfka strany Národ a Spravodlivosť priznáva, že vôbec neverí „báchorkám“ o tom, že Taraba a dvaja Kuffovci podporou Matoviča zabránili tomu, aby sa Sulík vrátil do vlády. „Podľa mňa sú to len také pokusy ospravedlniť svoje podlé konanie. Aj po odvolaní by bol Matovič stále predsedom OĽaNO, t.j. najsilnejšej parlamentnej a koaličnej strany, a preto by mal stále hlavné slovo pri riešení koho do koalície vziať, či nevziať,“ prízvukuje exnárodniarka, podľa ktorej sú predčasné voľby len taká mrkva, ktorú nám voličom ako takým somárom ťahajú pred nosom raz Kollár, raz Fico, raz Taraba, aby sme ďalej ťahali káru, na ktorej sa oni vezú.

A demokracia akurát tak v kúte plače a ruka ruku myje

„Tak dlho bojujú a budú ešte bojovať za predčasné voľby, až sa priblížia voľby riadne. Zase sa ukázalo, že nádejou na zmenu je len zmena volebného systému. Nie je možné, aby sa na kandidátkach politických strán preplazili do parlamentu rôzni dobrodruhovia, ktorí nezískajú dostatočnú podporu od voličov a poslancami sa stanú len vďaka tomu, že si „vyobchodovali“ dobré miesto na kandidátke. A takíto ľudia potom zvyčajne tvrdia muziku v kritických okamihoch,“ pokračuje v tvrdej kritike žena, ktorá sa preslávila parlamentnou fackou Igorovi Matovičovi.

R. Sulík: Fašisti sa rozhodli držať Igora Matoviča vo funkcii
Strana SaS berie na vedomie, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) nebol odvolaný z funkcie. SaS sa tak stáva tvrdou opozičnou stranou a jej snaha o návrat do vlády je uzavretá. Po hlasovaní v Národnej rade (NR) SR to v utorok povedal predseda... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Anna Belousovová si myslí, že v parlamente by mali mať možnosť kandidovať aj nezávislí kandidáti, lebo tak by sa minimalizovala možnosť obchodovať s miestami na kandidátkach, čo v konečnom dôsledku úplne mení výsledky volieb, t.j. rozhodnutie voličov. „A demokracia akurát tak v kúte plače a ruka ruku myje,“ píše na samý záver šéfka strany Národ a Spravodlivosť.

 

Tibor Malý