Minister verí, že záujem o očkovanie sa bude zvyšovať
05 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Do konca roka príde na Slovensko milión vakcín adaptovaných na omikron variant nového koronavírusu. Okrem toho má SR zakontrahovaných ďalších päť miliónov vakcín, ktoré budú postupe prichádzať od budúceho roka. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Minister verí, že záujem o očkovanie sa bude zvyšovať. Podotkol, že rezort stále rozširuje sieť centier aj lekárov, kde možno dávku aplikovať. "Ideálne by bolo, aby všetci, ktorí majú záujem a majú prvé tri dávky, si dali aj štvrtú," skonštatoval Lengvarský.

Registráciu na očkovanie adaptovanou vakcínou spustili 20. septembra. Vakcínu možno podať len ako posilňujúcu dávku. Očkovanie možno podstúpiť najskôr tri mesiace od posledného očkovania či prekonania ochorenia COVID-19.

Neschválený rozpočet nebude pre I. Matoviča dôvodom na demisiu
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) v stredu po rokovaní vlády odmietol, že by neschválenie rozpočtu na rok 2023 Národnou radou (NR) SR mal byť dôvod na jeho demisiu. Pripustil, že vládnutie v rozpočtovom provizóriu by bolo náročné, no vie si... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik