Vycúva EÚ zo zastropovania cien?
13 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Podľa tlačových správ Brusel ustupuje od zastropovania cien ruského plynu. Zdanili by radšej energetické spoločnosti, ktoré generujú veľké zisky.

Guardian uvádza na základe nedávneho interného EÚ dokumentu, že vedenie Európskej únie ustupuje od svojho plánu úradného zastropovania ceny ruského plynu, uvádza portál mandiner.hu.

Ursula von der Leyen, predsedníčka Európskej komisie, prišla s myšlienkou cenového stropu začiatkom septembra, avšak návrh na nedávnom mimoriadnom zasadnutí rady pre energetiku nezískal jednohlasnú podporu. Namiesto toho by kládli väčší dôraz na zdanenie energetických spoločností, ktoré generujú veľké zisky. Túto variantu by podporili členské štáty s väčším súhlasom. V spomínanom texte sa neuvádza výška takejto osobitnej dane.

Aký je presný plán EÚ ohľadom rastúcich cien energií oznámi Ursula von der Leyen pravdepodobne v stredu.

Víťazstvo Uhríka je podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej celkom možné
"Populisti začali spolupracovať s neofašistami, lebo nemajú skutočný program. Pricucnú sa k sexi téme, ktorá v spoločnosti práve letí. A z neonacistických strán sú legitimizovaní partneri, ktorých už volič môže voliť bez zábran." Citát Lucia Ďuriš... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik