O post primátora Bratislavy sa oficiálne uchádza deväť kandidátov
13 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

O post primátora Bratislavy sa v jesenných komunálnych voľbách oficiálne uchádza deväť kandidátov, z toho jedna žena. Vyplýva to zo zoznamu kandidátov, ktorých zaregistrovala mestská volebná komisia.

TASR ho poskytla hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.  

O hlasy voličov sa uchádza Miroslav Heredoš, Martin Jakubec, Rudolf Kusý, Milena Minichová, Martin Mlýnek, Peter Poláček, Andrej Trnovec, Matúš Vallo a Miroslav Vetrík.

Do 45-členného bratislavského mestského zastupiteľstva bolo podaných 331 kandidátnych listín. "Zoznam mien kandidátov na poslancov do mestského zastupiteľstva bude oficiálne známy začiatkom budúceho týždňa," doplnila Schmucková.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Prezidentka prijíma demisie odchádzajúcich ministrov
Prezidentka prijíma demisie odchádzajúcich ministrov Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v utorok v Prezidentskom paláci demisiu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (SaS). Vo funkcii ju strieda Viliam Karas. Prezidenta SR Zuzana Čaputová... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik