Muža, ktorý vraždil pre rúško, odsúdili na doživotie
13 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Nemecký súd vymeral v utorok doživotný väzenský trest mužovi, ktorý zastrelil zamestnanca čerpacej stanice pre spor okolo nosenia rúšok.

Informovala o tom agentúra DPA.

Päťdesiatročného nemeckého občana Maria N. uznal súd za vinného z vraždy a z nelegálnej držby strelnej zbrane.  

K udalosti došlo 18. septembra 2021 v obci Idar-Oberstein v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Páchateľ, ktorý vypil aspoň sedem pollitrových plechoviek piva, si prišiel na miestnu čerpaciu stanicu kúpiť ďalšie šesťbalenie.

Pracovník čerpacej stanice ho vyzval, aby dodržiaval pandemické opatrenia a nasadil si na tvár rúško, a odmietol mu pivo predať. Muž si následne odišiel kúpiť pivo na iné miesto. Po jeho požití sa vrátil na čerpaciu stanicu aj s revolverom a zastrelil ním zamestnanca, s ktorý ho predtým žiadal o nasadenie rúška.  

Hlavne, že Monika Kozelová je spokojná
Monika Kozelová je spokojná s menami nových ministrov. Čo ju potešilo? "S menami nových ministrov som fakt spokojná. Najmä ma potešil nový budúci minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. Ale super je aj Karol Hirman (a vôbec mi nevadí, že je... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Obeťou sa stal 20-ročný študent, ktorý na čerpacej stanici brigádoval. Páchateľ z miesta činu ušiel a vzdal sa do rúk polície, až keď po ňom spustila rozsiahle pátranie.

Obvinený sa počas súdneho procesu, prebiehajúceho od marca v meste Bad Kreuznach, k svojmu činu priznal. Pred spáchaním vraždy nemal nijaké záznamy v trestnom registri.

Svoje násilné konanie sa Mario N. snažil vysvetliť hnevom, ktorý v ňom dlhodobo vyvolávali vládne opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Podľa vlastných vyjadrení sa rozhodol "konať", pretože pandemické obmedzenia vnímal ako porušovanie svojich práv.  

Prekvapujúce rozhodnutie koaličného poslanca Patricka Linharta zo Sme rodina!
Poslanec NR SR Patrick Linhart (Sme rodina) je zatiaľ rozhodnutý. Či v rozhodnutí vypovedať koaličnú zmluvu zotrvá sa ukáže 13. septembra. Mikulca by odvolal "V prípade odvolávania ministra vnútra, Romana Mikulca, budem hlasovať za jeho... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik