Matúš Šutaj Eštok: Igor Matovič sa vyvracal na celú Národnú radu!
13 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

"Pán minister musím povedať, že tomuto vášmu vystúpeniu už mohli uveriť iba tie posledné verné ovečky, ktoré tu v parlamente sedia, nikto iný. Ale ja chápem, že ste nervózny, že vám tečie do topánok, že vás tu musí obhajovať človek s psychickým podlomeným zdravím," prihovoril sa odvolávanému ministrovi Mikulcovi Šutaj-Eštok. 

Nervozita ministra Mikulca

"Pán minister musím povedať, že tomuto vášmu vystúpeniu už mohli uveriť iba tie posledné verné ovečky, ktoré tu v parlamente sedia, nikto iný. Ale ja chápem, že ste nervózny, že vám tečie do topánok, že vás tu musí obhajovať človek s psychickým podlomeným zdravím," prihovoril sa odvolávanému ministrovi Mikulcovi Šutaj-Eštok. 

Otázka na ministra Káčera a premiéra

Chcem sa opýtať nového ministra zahraničných vecí, pána Káčera, ako sa mu sedí vedľa človeka, akým je Igor Matovič po tom, čo tu predviedol. Či to tak aj v diplomacii býva. Aj pána premiéra Hegera, ktorý sa priblblo usmieval, keď tu Igor Matovič klamal v priamom prenose a všetkých osočoval," obrátil sa opozičný poslanec na ministrov. 

JUDr. Géci: Teraz musíme vydržať!
Marek Géci (Život-Národná strana) na sociálnej sieti občanom ponúka jednu výzvu a niekoľko pozvánok, v rámci ktorých upozorňuje na dôležitú zmenu. Je presvedčený, že teraz treba vydržať! Je načase! "Priatelia, zahoďme spoločné hádky, to čo nás... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ten strach chápe

Podľa Šutaj-Eštoka, akými zbraňami ministri Matovič a Mikulec bojujú, takými zhynú - veľmi dobre podľa neho vedia, že padnú a spravodlivosť si po nich príde. 

"Máte tú kožu na tvári obhajovať tento monštruózny systém, ktorý ste vybudovali vy - Matovič, Lipšic, Hamran a vám podobní?" Pýta sa Šutaj-Eštok a pripomenul stať z rozhovoru s  Kaľavským, v ktorej mu Čurilla povedal vetu o zastrelených deťoch. 

Dávno tam nemali byť

"Toto je normálne? Že Čurillovci idú zastreliť deti? Nehanbíte sa? Keby ste boli normálny minister, už dávno podáte demisiu, dávno ju podá neschopný, nekompetentný premiér Heger a človek, ktorý tu pred vami sa vyvracal na celý parlament už by dávno sedel na psychiatrickej cele," uzatvára poslanec za Hlas.SD.

Do Juraja Rizmana sa pustil bulvár! Posiela im odkaz
Nedávno sa uviedol do prevádzky tretí blok jadrovej elektrárne Mochovce (EMO). Pred pár rokmi práve proti tejto elektrárni zvádzal urputný boj aj Juraj Rizman, partner prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá za životné prostredie bojovala tiež. Do... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa po prázdninovej prestávke vrátili v utorok popoludní do lavíc. Zišli sa na mimoriadnej schôdzi, na ktorej chce opozícia odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Po prerokovaní návrhu by mala nasledovať riadna 72. schôdza. Opozícia sa pokúša odvolať Mikulca už niekoľkýkrát.

Do diskusie k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa v pléne Národnej rady (NR) SR prihlásilo šesť rečníkov písomne. V úvode schôdze prečítal odôvodnenie odvolávania ministra líder Smeru-SD Robert Fico. Stanovisko vlády predniesol vicepremiér a líder OĽANO Igor Matovič (OĽANO), kabinet s návrhom opozície nesúhlasí. Vystúpil aj minister Mikulec a tiež šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Jozef Lenč: Zbohom parlamentná kultúra!
"Odvolávajú ministra Mikulca. Mikulec hovorí, hovorca Heger "pracuje na mobilnom telefóne", "premiér" Matovič počúva rady mediálneho poradcu a straníckeho šaša Jozef Pročka," komentuje dianie v NR SR politológ Jozef Lenč. "Odvolávajú ministra... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik