Juraj Šeliga si obmotáva nového ministra spravodlivosti!
13 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Je fér dať novému ministrovi šancu dokázať, že jeho stavovská príslušnosť nebude na ťarchu.

Dnes vymenovala prezidentka SR Zuzana Čaputová nového ministra spravodlivosti, doterajšieho predsedu Slovenskej advokátskej komory, Viliama Karasa.

K tejto udalosti zverejnil svoj status aj Juraj Šeliga (Za ľudí), ktorý zhodnotil, že Viliam Karas si zaslúži férovú šancu.

"V dnešnej dobe, keď je mnoho advokátov obivnených a obžalovaných zo závažnej trestnej činnosti, netreba brať na ľahkú váhu obavy, či je Viliam Karas tým najvhodnejším človekom na stoličke ministra spravodlivosti. Šeliga tvrdí, že "minimálne je fér dať novému ministrovi šancu dokázať, že jeho stavovská príslušnosť nebude na ťarchu," uviedol Šeliga.

Vyjadril aj podporu premiérovi Hegerovi vo veci tejto nominácie. Ten osobne garantoval vyvodiť vo vzťahu k novému ministrovi zodpovednosť, ak by došlo k pochybeniu a za jeho nomináciu prebral politickú zodpovednosť.

Podpredseda strany Za ľudí pripomenul aj to, že na jedno z kľúčových ministerstiev prichádza Viliam Karas v ťažkých časoch.

"Predovšetkým je potrebné dotiahnuť reformu súdnej mapy, pokračovať v očiste justície a v reformách ďalších veľkých sektorov, ako je občianske právo, obchodné právo, prokuratúra a mnohé iné." - zhodnotil a dodal: "Budeme sledovať, akým spôsobom bude nový minister postupovať vo vzťahu k postupom prokuratúry." 

Uviedol aj, že v súvislosti s § 363 existuje predbežná dohoda v koalícii o následovnom rokovaní a úprave, ako aj zmenách na prokuratúre.

Maroš Žilinka oponuje Lipšicovi, jeho tvrdenie nie je pravdivé
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka reaguje na rozhovor so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom, ktorý na svojom webe zverejnil denník Pravda 9. septembra 2022. "Skutočne treba útočiť za každú cenu?" pýta sa generálny prokurátor a... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik