Blaha: Fandím všetkým slovenským hokejistom a som znechutený z Orangu. Preskočilo im?
13 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Prečo by slovenskí hokejisti nemohli hrať v ruskej KHL? A čo sa do toho montujú milionári zo súkromnej firmy Orange? Už im kompletne preskočilo? Kladie otázky na sociálnej sieti Telegram opozičný poslanec Ľuboš Blaha. Reagoval tak na vyjadrenia dlhoročného partnera našej hokejovej reprezentácie spoločnosť Orange Slovensko.

Slovenský zväz ľadového hokeja ako prvý v Európe oznámil, že do národného tímu bude volať aj reprezentantov z ruskej ligy.

„Máme za to, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony. Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania. Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt. Z tohto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia,“ znelo oficiálne stanovisko SZĽH.

No Orange Slovensko sa rozhodol zareagovať

„Za Orange zatiaľ toľko, že ako dlhoročného partnera a podporovateľa slovenského hokeja nás rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja výrazne znepokojilo, pričom o spomínanom kroku sme neboli vopred informovaní,“ reagoval na sociálnej sieti šéf komunikácie Orangu Tomáš Palovský a dodal:

„SZĽH sme kontaktovali, vyjadrili svoje znepokojenie a o tejto situácii budeme ďalej diskutovať so zámerom, aby toto rozhodnutie prehodnotili.“

Becík: Prečo končí obilie pre Afriku v slovenských mlynoch?
Informácie o hladomore v Afrike nie sú ľahostajné nikomu z nás. Branislav Becík, starosta Dvorov nad Žitavou, sa v auguste preto potešil, že lode s ukrajinskou pšenicou práve pre Afriku mohli vyplávať. Jeho radosť však netrvala dlho. Presmerované... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ostrý atak na šatana a spol. prišiel aj spoza hraníc. Vraj podporujú krvavý ruský teror! 

„Práca českého občana v Ruskej federácii je podporou ruského režimu, vojny na Ukrajine, a teda to predstavuje aj nebezpečenstvo pre našu krajinu a jej občanov. Hádžem vinu na vládu a parlament ČR za to, že doteraz neprijali zákon, ktorý by toto zakazoval,“ reaguje Hašek.

Krajanov v Rusku kritizuje tiež Jiří Hrdina. Majster sveta z roku 1985, ktorý v súčasnosti pôsobí ako skaut Dallasu Stars v NHL, sa vyjadril aj k postoju SZĽH.

„To sa Slovákom skutočne podarilo… Majú veľa ďalších hráčov, solídnu nastupujúcu generáciu a teraz budú čakať na pár zúfalcov, ktorí si pre peniaze pokrivili chrbticu,“ píše na sociálnej sieti Hrdina.

Slovenský hokej pod tlakom: Hráš v Rusku? Podporuješ teror na Ukrajine!
Politika do športu nepatrí, myslí si väčšina športových fanúšikov. Tých väčšinou zaujímajú výkony športovcov. Nie vlajka štátu, ktorý reprezentujú. Nemyslí si to však každý. Hriešnici Húska, Rybár, Čajkovský, Jaroš, Buček, Liška a Krištof - to sú... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Eka Balašková

A tu zareagoval aj smerák Ľuboš Blaha

"Nepamätám si, že by niekto v roku 2003 vyzýval slovenských hokejistov, aby opustili americkú NHL kvôli americkému útoku na Irak.  V Iraku kvôli agresívnej americkej invázii zomrelo vyše milióna nevinných ľudí. Kde bol Orange vtedy? Sedeli si na ušiach? Vtedy krv nevadila?," pýta sa rozhorčený opozičný poslanec.

Hovorí, že keď Ukrajinci v roku 2014 masakrovali ľudí na Donbase, takisto nepočul žiadne výzvy, aby naši športovci opustili Ukrajinu. "Tisíce mŕtvych Rusov jemnocitu našich slniečkarov zjavne neprekážali. Nevadili stovky tisíc amerických obetí v Afganistane, Sýrii ani Lýbii. Nehovoriac o Juhoslávii, kde bomby NATO zabíjali malé deti," doplnil výpočet.

Pod hlavičkou „boja proti terorizmu“ USA vyvážajú nestabilitu a drancujú cudzie zdroje už 21 rokov
V nedeľu sme si pripomenuli 21. výročie útokov z 11. septembra. Uprostred smútku za obeťami je zrejmé, že veľkú časť sveta za posledné dve desaťročia zasiahli odvetné vojny americkej vlády proti terorizmu. No globálna situácia sa stala len... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Blaha sa pýta, ako je možné, že Denník N ani SME nekričali, že naši športovci musia opustiť všetky členské štáty NATO? Liberálne médiá americké vojny podporovali - vtedy im nevadilo, že zomierajú ľudia. "Ale odrazu si každý mľandravý exot z liberálnej kaviarne potrebuje kopnúť do slovenských hokejistov, ktorí hrajú v ruskej KHL - aké farizejstvo! A pracháči z korporácie Orange dokonca posielajú vyhrážky Slovenskému hokejovému zväzu, aby zamedzili našim hokejistom z KHL reprezentovať Slovensko. Hanba!"

Podľa smeráka je choré pchať politiku do športu. "Som tak znechutený z Orangu, že si od nich v živote nekúpim už ani kábel na nabíjanie mobilu. A fandím všetkým slovenským hokejistom, ktorí nepodľahli hlúpej rusofóbii a nehrajú sa na politikov - majú plné morálne právo ostať v Rusku a hrať v KHL."  

"Rusko nie je náš nepriateľ. A hokej nie je politika. Už to konečne pochopte, slniečkarski pokrytci!," uzavrel svoj status Blaha.

Európa čelí totálnemu finančnému kolapsu! Máte maximálne pár mesiacov na TOTO, varujú odborníci
Odborníci a analytici naliehavo bijú na poplach - Západná Európa čelí totálnemu finančnému kolapsu! V svojom komentári pre Natural News na to upozorňuje glosátor a blogger Mike Adams. "Západná Európa čelí „totálnemu kolapsu“ v dôsledku... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik