Uhrík zalamuje rukami: Že sa premiér Heger nehanbí!
12 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Že sa premiér Heger nehanbí...Ráno ide do kostola, a na obed už predstavuje nového ministra zahraničia - veľvyslanca, ktorý vešal na slovenskej ambasáde dúhovú vlajku, skonštatoval na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík.

Minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič v nedeľu v diskusnej relácii zverejnil mená kandidátov na nových ministrov. Kandidátom na ministra hospodárstva je Karel Hirman. Ministerstvo spravodlivosti by mohol viesť Viliam Karas a rezort zahraničia Rastislav Káčer. 

A vzápätí sa zdvihla vlna kritiky

Napríklad proti Viliamovi Karasovi ostro vystúpila šéfka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková. "Ak sa ministrom spravodlivosti stane šéf Slovenskej advokátskej komory (SAK) Viliam Karas, Nadácia Zastavme korupciu má vážne obavy o pokračovanie reforiem a posilňovanie antikorupčnej legislatívy. Napríklad aj o úpravu paragrafu 363 Trestného poriadku," uviedla nadácia vo svojom vyhlásení.

Mediálny lynč začal: Mimovládka nie je spokojná s Karasom
Ak sa ministrom spravodlivosti stane šéf Slovenskej advokátskej komory (SAK) Viliam Karas, Nadácia Zastavme korupciu má vážne obavy o pokračovanie reforiem a posilňovanie antikorupčnej legislatívy. Napríklad aj o úpravu paragrafu 363 Trestného... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

A europoslancovi Uhríkovi sa zase nepáčia tí zostávajúci kandidáti. "Nie, pána Káčera nevybrali liberáli zo SAS-ky, ale už Matovič s Hegerom. Som zvedavý, ako zaňho budú pri najbližšej príležitosti hlasovať Vašečka, Záborská a ďalší ochrancovia kresťanských hodnôt," zamýšľa sa politik.

Ďalej upozorňuje, že ministrom hospodárstva bude (pro)americký aktivista, ktorý ešte donedávna pôsobil v mimovládke platenej americkou vládou. "Biden musí tlieskať."

Čerešnička na zhnitej torte

A čerešničkou na zhnitej torte je podľa Uhríka nový minister školstva - Eduard Heger. "Len tak, popri premiérovaní si odskočí na ministerstvo a vyrieši celé školstvo... "

"Takto to vyzerá, keď je pri moci schránková firma OĽANO a ďalšie strany, ktoré nemajú vlastné kádre. Potom hľadajú ministrov na ulici, a ešte sa to snažia odprezentovať tak, že "dávajú priestor odborníkom". Jasné, veď iné im nezostáva, keďže členov nemajú," skonštatoval europoslanec.

Roman Michelko: Nominácie na ministrov sú úplný bizár
Michelko sa v tradičnej týždňovej glose venuje dvom témam - jednak faktom, ktoré vyplývajú z rozhovoru s Jánom Kaľavským a nomináciám na ministerské posty po odídenej SaS. Nie jeden mŕtvy a na Slovensku ticho „Nezačali na Slovensku zomierať... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik