Slovenský hokej pod tlakom: Hráš v Rusku? Podporuješ teror na Ukrajine!
12 | 09 | 2022 I Eka Balašková

Politika do športu nepatrí, myslí si väčšina športových fanúšikov. Tých väčšinou zaujímajú výkony športovcov. Nie vlajka štátu, ktorý reprezentujú. Nemyslí si to však každý.

Hriešnici

Húska, Rybár, Čajkovský, Jaroš, Buček, Liška a Krištof - to sú priezviská siedmich "hriešnikov", ktorí sa rozhodli pre zmluvu s klubmi z ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Vedenie SZĽH rozhodlo, že aj títo hráči môžu naďalej obliekať reprezentačný hokejový dres a tak sa Slovensko stalo prvou európskou krajinou, ktorá ide "proti prúdu". 

Podporujú ich aj legendy

Zväzu drží palce aj väčšina osobností slovenského hokeja. Kariéra profesionálneho hokejistu je krátka a zárobok lukratívny. Navyše sa zhodujú s názorom, že šport s politikou spájať nemožno. Podľa mnohých je to však krátkozraké a šport a politika, či chceme alebo nie, sú v súčasnom svete prepletené.

Becík: Prečo končí obilie pre Afriku v slovenských mlynoch?
Informácie o hladomore v Afrike nie sú ľahostajné nikomu z nás. Branislav Becík, starosta Dvorov nad Žitavou, sa v auguste preto potešil, že lode s ukrajinskou pšenicou práve pre Afriku mohli vyplávať. Jeho radosť však netrvala dlho. Presmerované... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Proti sú aj sponzori

Práve vďaka sponzorom sa v hokeji točia "veľké peniaze". Kompetentní teda budú mať čo vysvetľovať firmám, ako Orange, Škoda, či Kaufland. Otvoriť zmluvu o spolupráci plánuje aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Hlasy zo zahraničia

„To sa Slovákom skutočne podarilo… Majú veľa ďalších hráčov, solídnu nastupujúcu generáciu a teraz budú čakať na pár zúfalcov, ktorí si pre peniaze pokrivili chrbticu," napísal legendárny český útočník Jiří Hrdina. Ešte ostrejšie Slovensko kritizuje lotyšský novinár Aiviš Kalninš, podľa ktorého Šatan a spol otvorene podporujú útoky Ruska voči Ukrajincom, pričom KHL v tom podľa neho zohráva veľkú úlohu. 

Všetko dobré, milá Marika!
Jej ako skalpel ostrý hlas nás sprevádza už desiatky rokov a aj keď sa roky na verejnosti neobjavovala, jej fanúšikovská základňa bola aktívna. Marika Gombitová sa narodila 12. septembra 1956. Turany nad Ondavou Malá dedinka na brehu Domaše, v... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik