Pápež František posiela vo svojom mene delegáta na Ukrajinu
12 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Pápež František už po štvrtýkrát vyslal na Ukrajinu svojho zástupcu kardinála Konrada Krajewského, aby dal ukrajinskému ľudu vedieť, že nie je sám, píše portál Breitbart.

„Pokračujme v modlitbe za ukrajinský ľud, aby mu Pán dal útechu a nádej,“ povedal pápež  20 tisíc pútnikom zhromaždeným na Námestí svätého Petra na nedeľnom posolstve Anjel Pána.

Pápež ďalej povedal, že kardinál Krajewski, ktorý vedie vatikánsky úrad pre službu lásky, je v súčasnosti na Ukrajine, aby navštívil rôzne komunity a „vydal konkrétne svedectvo o blízkosti pápeža a Cirkvi“.

Počas tejto návštevy kardinál navštívi Odesu, Žytomyr, Charkov a ďalšie destinácie na východe Ukrajiny.

Rusi škaredo naleteli
Ruské sily nesprávne zaútočili v Charkovskej oblasti po príprave na ofenzívu na juhu, informuje Guardian. Ukrajinské špeciálne jednotky uviedli, že ukrajinská južná ofenzíva, ktorá sa veľmi propaguje, bola dezinformačnou kampaňou, ktorá... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Minulý pondelok, František uviedol, že nemôže osobne cestovať na Ukrajinu kvôli lekársky zákaz pre pretrvávajúce problémy s kolenom. Ale Vatikán potvrdil, že namiesto toho pocestuje do Kazachstanu na stretnutie náboženských vodcov v hlavnom meste Nur-Sultan, ktoré sa uskutoční 13. až 15. septembra.

Pápež v nedeľu povedal, že jeho návšteva Kazachstanu bude „príležitosťou stretnúť sa s mnohými náboženskými predstaviteľmi a zapojiť sa do dialógu ako bratia, inšpirovaní vzájomnou túžbou po mieri. Mieri, po ktorom náš svet prahne“.

Ruský pravoslávny patriarcha Kirill sa mal zúčastniť summitu, na ktorom sa mal stretnúť s pápežom Františkom, ale koncom augusta povedal vysoký predstaviteľ ruskej pravoslávnej cirkvi, že Kirill zrušil svoje plány zúčastniť sa na kongrese, čím sa zbavili šance na stretnutie oboch vodcov. 

Zelenskyj: Odstávka plynu v zime bude najrozhodujúcejším obdobím v histórii EÚ
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že vydržať 90 dní energetickej patovej situácie s Ruskom počas tohtoročnej zimy sa ukáže byť „dôležitejšie“ než čokoľvek, čomu Európska únia čelila v celej svojej histórii. Zároveň trvá na tom, že... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik