Generál Viktorín o finančnom balíku z USA pre MO SR: Výsmech do tváre všetkým občanom
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Óda na finančný balík z USA pre MO SR znie navonok pozitívne. Ale ozaj iba navonok, skonštatoval na sociálnej sieti generál vo výslužbe Jozef Viktorín z hnutia Republika. Na tom rinčaní zbraňami má niekto eminentný záujem!

"Táto pomoc totiž odráža reálny pohľad na Slovensko a jeho obyvateľov. V situácii, keď cítime energetickú krízu, zdražovanie všetkého, výraznejšiu chudobu obyvateľstva a občan krváca v priamom prenose, tak náš partner spoza oceána nám dáva finančný dar! No znie to navonok dobre. Ale ozaj iba navonok."

A Viktorín vysvetľuje dôvod. "Stručne: nezištná pomoc Ukrajine. Priznanie sa k tomu, že na tom rinčaní zbraňami má niekto eminentný záujem."

Fico Pellegrinimu: Si pripravený?
V piatok (9. septembra) bol hosťom relácie Braňo Závodský naživo predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Okrem iného hovoril o možnom vývine situácie okolo referenda. Na to sa cez sociálnu sieť ohradil predseda Smeru-SD Robert Fico. U Závodského... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Žiadna empatia, iba biznis

Podľa generála USA potvrdili zas a znova, že nerozumejú Európe a už vôbec nie Slovákom. "Financovať zbrojenie a nepodporiť ľudí, je to, čo robí krajinu strýčka Sama tým čím je. Žiadna empatia, iba biznis," hovorí Viktorín.

"Tu chcem podotknúť, že nedostaneme žiadne reálne financie, ale sa z balíka odpíše hodnota zbraní, ktoré si od USA vezmeme. Čiže sa bavíme o virtuálnych financiách," prízvukuje.

Generál však upozorňuje, že na druhej strane v tejto situácii ohlásenie finančnej pomoci vyznieva ako výsmech do tváre všetkým občanom SR.

"Že nesvietite? Nekúrite? Im to nevadí. Hlavne, že kúpite „naše“ zbrane. Takže aj toto sú naši priatelia, ktorých ciele sú vzdialené slovenskej realite na stovky kilometrov. Pre všetky média iba poznámka: tie ódy sa snažte venovať pozitívnym krokom, ktoré pomôžu a nerobte antihumánnu reklamu," zakončil Viktorín.

Čaputovej ďalšie faux-pas v priamom prenose
Prianie úprimnej sústrasti prezidentka Čaputová pred kamerami a mikrofónmi zduplikovala. Asi jej nik nepovedal, že úprimnú sústrasť vyslovujeme, vyjadrujeme účasť, kondolujeme. Priať sústrasť je oxymoron rovnajúci sa veľkému faux-pas. Stretla sa s... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik