Čaputová bude s výberom ministrov určite spokojná. Kto to bude?
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Premiér Eduard Heger (OĽANO) odovzdal prezidentke SR Zuzane Čaputovej tri mená kandidátov, ktorí majú nahradiť vo vláde ministrov za SaS. Hoci mená prezradiť nechcel, my ich poznáme.

Tajnostkár

"Prezidentke som odovzdal tri mená, pri rezorte školstva som ju požiadal, aby zatiaľ poverila riadením rezortu mňa, kým dáme meno, s ktorým budeme všetci spokojní," podotkol Heger v relácii Sobotné dialógy. Konkrétne mená neoznámil.

Pri rezorte školstva ešte výber kandidáta nie je uzavretý. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy.

Obsadia voľné posty ministrov americkí trollovia?

No denník Pravda predsa len od nemenovaného člena vlády získal informácie. Do funkcie ministra zahraničných vecí bol navrhnutý nestraník a trojnásobný veľvyslanca Rastislava Káčera, píše denník.

Dag Daniš: Obsadia voľné posty ministrov americkí trollovia?
Nápad dosadiť do funkcie ministra hospodárstva proamerického aktivistu pôsobí ako zlý vtip, skonštaroval na sociálnej sieti redaktor Dag Daniš. "Povedz, že chceš za ministra hospodárstva experta, a pribehne americký troll. Pardon, aktivista SFPA,"... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Čaputová bude s touto nomináciou zrejme súhlasiť. Káčer je totiž dlhoročný skúsený špičkový diplomat, ktorý dáva dôraz na význam členstva Slovenska v EÚ a v NATO, na čom záleží aj hlave štátu.

Mimochodom, o Káčerovi ako o novom šéfovi diplomacie sa hovorilo už v čase vytvárania vlády Igora Matoviča v marci 2020. Funkciu však napokon obsadil dlhoročný diplomat Ivan Korčok ako nominant strany SaS.

Káčer pôsobil ako veľvyslanec v USA, Maďarsku a teraz zastupuje Slovensko v Česku.

Nominantom na ministra hospodárstva je energetický analytik a proamerický aktivista Karol Hirman a ministrom spravodlivosti sa má stať šéf advokátskej komory Viliam Karas.

Matovič vysvetlil problémy s výberom ministra školstva. TOTO Gröhling len tak NEPREDÝCHA
Prečo sme zatiaľ nevybrali novú ministerku či ministra školstva? Máme viacero zaujímavých kandidátov, vysvetľuje na sociálnej sieti financmajster a líder strany OĽaNO Igor Matovič. No neodpustil si dosť očividnú narážku. Vlna... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik