Kaliňák šokuje: Mária Kim Čong Kolíková chce ZAKÁZAŤ protesty!
08 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková napriek svojej demisii predložila do medzirezortného pripomienkového konania novely Trestného poriadku a Trestného zákona. Podľa opozičného Smeru sa však chystá niečo úplne šialené!

Smer-SD na stredajšej tlačovej konferencii strany ostro kritizovala dosluhujúcu ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Tá totiž podľa ich zistení, okrem zmeny paragrafu 363 a komplexnej úpravy drogových trestných činov, plánuje zaviesť zákaz protestov a demonštrácií.

Demonštrácie asi už len doma v obývačke

Smeráci hovoria o obrovskom figovom liste, ktorým sa má prekryť to, že vláda sa chystá zaviesť do trestného zákona nový trestný čin - zákaz protestov pri obydliach politikov alebo na iných miestach, kde sa politici zdržiavajú!

„Bude zakázané protestovať pred domami, fiktívnymi bydliskami, či miestami, kde sa zdržujú politici. Bude to trestný čin. Bude zakázané hovoriť o politikoch v negatívnom zmysle, či spôsobom, ktorý by mohol narušiť ich verejné postavenie,“ vysvetľoval advokát a exminister vnútra Robert Kaliňák na sociálnej sieti..

Kritizoval, že sa opätovne zavádza do zákona verbálny útok, ktorý bol zrušený za prvej Ficovej vlády.

Remišová sa chváli tým, za čo by sa Kollár od hanby prepadol
Zdá sa, že zostávajúci koaliční partneri vládneho dnes už trojlístka sa naozaj v ničom nezhodnú. Zatiaľ čo predsedu parlamentu a lídra Sme rodina Borisa Kollára "hanba fackuje" za to, čo si vypočul na margo prístupu štátu k samosprávam, šéfka Za... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Boja sa koaliční lídri hnevu spoločnosti?

"Šialenýtrestný zákon a ešte šialenejší trestný poriadok....To je škandál najväčší. Mária Kim Čong Kolíková urobila trestný zákon, pretože všetci vo vláde sa boja ľudí, čo im povedia na to, ako katastroficky riadia krajinu," vyhlásil Kaliňák.

"Boja, strašne sa boja hnevu verejnosti, a preto menia zákony tak, aby mohli pred dom Matoviča postaviť vodné striekačky, obrnené transportéry a v policajných antonoch odvážali demonštrantov. Pamätáte si protesty pred Bonaparte? Áno to boli časy úcty k demokracii," vyhlásil Kaliňák na sociálnej sieti.

"Koniec demokracie! Za Smeru sa slobodne demonštrovalo, teraz skončíte v base," uzavrel Kaliňák.

Matúš Šutaj Eštok o rozhovore o špinavých praktikách Matoviča, Lipšica, Mikulca a Hamrana
"Text z ktorého mrazí! Rozhovor s elitným snajperom Kaľavským o špinavých praktikách Matoviča, Lipšica, Mikulca a Hamrana. Rozprávate o mafii no jediná a skutočná mafia ste práve VY!" Tvrdí Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti a povedal aj... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik