Chmelár: Choromyseľné útoky Naďových militantných úderiek sú späť!
08 | 09 | 2022 I Diana zaťková

Priatelia, je najvyšší čas konať! Tento rok si nemôžeme dovoliť osláviť Svetový deň mieru konferenciou, pretože nie je čo oslavovať – v Európe zúri vojna, uviedol na sociálnej sieti historik a politológ eduard Chmelár. Vyzýva preto všetkých k účasti na Mierovom pochode za diplomatické riešenie vojny na Ukrajine dňa 21. septembra 2022 o 17. 00 hod. v Bratislave. No hneď po zverejnení podrobností o pochode sa Chmelár dočkal nemilého prekvapenia.

Pápež František vojnu na Ukrajine dnes (7.9.,pozn. red.) po prvý raz nazval „svetovou“ a táto metafora sa už čoskoro môže zmeniť na realitu: všetci vieme, že to nie je iba vojna dvoch štátov, ale vojna dvoch blokov, ktoré bojujúce strany zásobujú zbraňami a povzbudzujú ich v pokračovaní či dokonca stupňovaní krvavých bojov.

Je príznačné, že hoci obe bojujúce strany – tak Ukrajina ako aj Rusko - chápu, že tento konflikt sa dá ukončiť iba diplomaciou, zároveň nevedia nájsť spôsob, ako si sadnúť za jeden rokovací stôl. Preto im treba k rokovaniu pomôcť. Západ však dosiaľ nevyvinul žiadne, opakujem ŽIADNE diplomatické aktivity.

Mierový pochod za diplomatické riešenie vojny na Ukrajine

Preto sa medzinárodná mierová iniciatíva Zjednotení za mier rozhodla usporiadať pri príležitosti Svetového dňa mieru mierový pochod pod názvom MIER NA PRVOM MIESTE!, ktorý sa bude konať 21. septembra 2022 o 17. 00 hod. v Bratislave, a bude smerovať od Prezidentského paláca okolo Úradu vlády SR až k Ministerstvu zahraničných vecí SR.

Jeho cieľom je vyvinúť tlak na prezidentku, vládu a osobitne ministerstvo zahraničných vecí, ktoré sa nie náhodou volá rezort DIPLOMACIE, aby namiesto posielania zbraní a výcviku zabijakov vyvinuli maximálne úsilie na zastavenie krviprelievania a dosiahnutie mieru diplomatickou cestou, aby využili všetky svoje kontakty, medzinárodný vplyv a komparatívne výhody Slovenska na urýchlené ukončenie nezmyselnej vojny.

Svet o Európe: Obyvatelia zmietaní energetickou krízou platia za politické hry
Po tom, čo viac ako 100 000 demonštrantov zaplnilo Václavské námestie v Českej republike, aby vyjadrili svoj hnev nad prudko rastúcimi cenami energií, čoraz viac ľudí žijúcich v Európe vychádza do ulíc, aby protestovali proti svojim vládam, ktoré... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ak sa Zuzana Čaputová chváli tým, že vraj patrí medzi „najvplyvnejšie ženy sveta“, má možnosť to dokázať, hoci aj naplnením posolstva, ktoré v záhrade Prezidentského paláca predniesol pred rokom pápež František: nech je Slovensko poslom mieru v srdci Európy. Hoci sa na jeho slová všetci odvolávali, nikto dosiaľ pre to, aby sa Slovenská republika stala mierovým štátom, nepohol ani prstom.

Stalo sa, čo nikto nečakal

Ihneď po zverejnení informácie o mierovom pochode za diplomatické riešenie konfliktu na Ukrajine znervóznela Smatanova trollia farma tak veľmi, že začala chrliť urážky a šablónovité otázky, či sa zastavíme aj pred „fašistickou ruskou ambasádou“. Títo primitívni provokatéri sa namáhajú úplne zbytočne, nemajú tu žiadne miesto, tým skôr, ak sú tak málo inteligentní, že iba mechanicky opakujú trápne formulky, ktoré vyzerajú skôr ako prejavy psychickej poruchy než otázky. Ale príčetným ľuďom vždy rád odpoviem, uviedol Chmelár.

Mier berieme vážne a snažíme sa ovplyvniť ľudí, na ktorých máme dosah a ktorí sa zodpovedajú za svoje činy nám, voličom a občanom Slovenskej republiky. Napriek tomu a práve preto na zhromaždení zaznie výzva, ktorá sa ostro ohradzuje voči ruskej agresii a ďalším revanšistickým nárokom a odmieta ich bez akýchkoľvek „ale“. Významné osobnosti, ktoré sú pod touto výzvou podpísané, ju nepodporili preto, že by sa báli choromyseľných útokov Smatanových a Naďových militantných úderiek. 

Budete MRZNÚŤ, varuje Putin Západ pred energetickými sankciami
Predsedníčka Európskej komisie Ursula Von der Leyenová odhalila 5 „okamžitých“ krokov na skrotenie cien energií v EÚ. No snaha Európskej únie obmedziť cenu ruského plynu vyvolala okamžitú reakcie Kremľa. Budete mrznúť. Téme sa venuje portál... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Prečo je dôležité prísť 21. septembra do Bratislavy

Preto sa nedáme vyviesť z konceptu. Nie je vôbec náhoda, že nás títo chrapúni potrebujú obviniť z podpory Putinovej vojny a pošpiniť dobré meno medzinárodnej mierovej iniciatívy Zjednotení za mier ako „proruskej organizácie“, hoci je to čistá vyfabrikovaná lož a nikde (u mňa, podčiarkujem, osobitne) nenájdete ani riadok, ani slovo, ani čiarku podpory akejkoľvek vojne.

Sú to totiž práve oni, ktorí si mimoriadne opovrhnutiahodným spôsobom potrebujú prekričať vlastné špinavé svedomie. Ak chcú hľadať nejakých vojnových štváčov, sú na zlej adrese. Nech sa opýtajú svojho guru Juraja Smatanu a jeho šéfa Jána Budaja, či ešte schvaľujú bombardovanie Juhoslávie. Nech sa spýtajú Ivana Korčoka, kedy sa ospravedlní za svoju verejnú podporu vojny v Iraku, ktorá si vyžiadala státisíce mŕtvych. Nech sa spýtajú na americké imperiálne vojny svojich obľúbencov Jara Naďa, Petra Osuského, Martina Klusa a Ivana Mikloša. Tí všetci majú na rukách krv. Tam nech si leštia svoje egá.

Mimochodom, máme pre vás novinku. Na ľudovom zhromaždení 21. septembra pred Prezidentským palácom vyhlásime aj anketu o najväčšieho vojnového štváča roka. Všetci aktéri týchto ohováračských kampaní dostanú svoje autentické zrkadlo.

Matúš Šutaj Eštok o rozhovore o špinavých praktikách Matoviča, Lipšica, Mikulca a Hamrana
"Text z ktorého mrazí! Rozhovor s elitným snajperom Kaľavským o špinavých praktikách Matoviča, Lipšica, Mikulca a Hamrana. Rozprávate o mafii no jediná a skutočná mafia ste práve VY!" Tvrdí Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti a povedal aj... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Do posledného Ukrajinca?

Proamerickí jastrabi sú priam posadnutí myšlienkou zničenia Ruska. Minister obrany USA Lloyd Austin sa vyjadril jasne, že cieľom vojny na Ukrajine je oslabenie Ruska. Najpresnejšie to vyjadril bývalý republikánsky senátor Richard Black (video s jeho výrokmi sa stalo virálne), ktorý povedal: „Je nám jedno, koľko Ukrajincov zomrie. Koľko žien, detí, civilistov, vojakov zomrie. Táto vojna je ako dôležitý futbalový zápas a my chceme vyhrať... Ukrajina nemôže rozhodnúť o mieri. Rozhodnutie o mieri sa dá urobiť iba vo Washingtone, ale kým budeme chcieť pokračovať v tejto vojne, budeme bojovať, kým nezomrie posledný Ukrajinec.“

Ale na to, že ide o zástupnú vojnu medzi USA a Ruskom a dôsledky rozširovania NATO predsa už dávno upozorňujú pápež František, Henry Kissinger, Jeffrey Sachs a mnohí, mnohí ďalší. Naozaj si myslíte, že všetky tieto múdre hlavy sa mýlia a pravdu majú tieto naše domáce intelektuálne polotovary, ktoré nám primitívne nadávajú do „proruských švábov“?

Práve toto treba pochopiť. Je nesmierne cynické vyvolávať hystériu, prejavovať Ukrajincom falošnú ľútosť a nepovedať im pravdu. 

Preto je veľmi dôležité, aby ste prišli 21. septembra do Bratislavy na mierový pochod, aby na ňom v čo najväčšom počte zaznel váš hlas, že všetci ľudia dobrej vôle si želajú čo najskoršie ukončenie krviprelievania a od politikov žiadame, aby konali v našom mene! Uzavrel Chmelár svoj status.

Generál Andor Šándor a nové info: K vojne aj plynu
Ak Gazprom neobnoví dodávky plynu na Západ, bude to z ruskej strany jasné politické rozhodnutie. Pre EÚ to bude veľmi závažná ekonomická otázka majúca vplyv na životnú úroveň obyvateľov a na európsky priemysel, ktorý tým môže byť zásadným spôsobom... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik