Jozef Banáš: Krízy spôsobujú krysy
06 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Nikdy by som si nebol pomyslel, že 33 rokov po páde starého režimu budeme riešiť otázky chudoby, geometrického zvyšovania cien, inflácie, pretvárky, pokrytectva. Tvrdí to Jozef Banáš na sociálnej sieti.

Banáš hovorí, že písanie kníh z politického prostredia ho oberá o energiu. Napriek tomu však vychádza jeho nová kniha. Prečo to teda bude príbeh z týchto, ako sám Banáš vraví, prašivých čias?

Čo ho teda donútilo písať

Karneval krýs podľa vlastného tvrdenia napísať nechcel. No napokon mu to nedalo a príbeh napísal.

"Nikdy by som si nebol pomyslel, že 33 rokov po páde starého režimu budeme riešiť otázky chudoby, geometrického zvyšovania cien, inflácie, pretvárky, pokrytectva," vyznáva sa Banáš, jeden z tých, ktorí v roku 1989 z tribúny ľuďom v Trnave sľuboval krajšie zajtrajšky.

Privlastnená moc

"Nebol by som si pomyslel, že je možné, že si moc v demokracii prisvojí jeden človek a jediný legitímny inštrument na jeho odvolanie, akým je referendum, hlava štátu odmieta. Koleduje si tým o inštrument nelegitímny - občianske nepokoje," varuje Banáš. 

Spoja znovu po 33 rokoch Praha a Bratislava svoje sily?
Praha sa pred pár dňami opäť predviedla v plnej sile! Česi ukázali vláde, že to myslia vážne. Môže sa po 33 rokoch zopakovať prepojenie Praha - Bratislava? Stretnutie českých organizátorov so slovenskými rečníkmi pred demonštráciou v Prahe... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik