Ako v Bondovke! Kováčik prijal vysoký úplatok v knihe, kde bol otvor na peniaze
06 | 09 | 2022 I Tibor Malý

Zdá sa, že bývalý šéf špeciálnych prokurátorov, alebo aj pán 61:0, Dušan Kováčik ešte nemá so súdnymi konaniami pokoj. Najnovšie sa na neho valí ďalšie. Tentokrát za to, že knihu, ktorú dostal nebola na čítanie, ale ako „úschovňa“ pre úplatok, o čom informuje portál tvnoviny.sk.  

Dušan Kováčik bol za vlád Roberta Fica mocným mužom, ktorý bol takmer nedotknuteľný. Svoju prezývku „Pán 61:0“ dostal za to, že zo 61 prípadov, ktoré pristáli na jeho stole, nepodal obžalobu ani v jedinom prípade! Čo ale riešil boli vysoké úplatky, ktoré zrejme dostával z viacerých strán. Za čo, to si pri čísle 61:0 domyslí každý. Tentokrát je bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v problémoch za to, že mal vziať úplatok 50-tisíc eur v špeciálne upravenej knihe.

Dušanko, toto je dobrá knižka, prečítaj si ju

Podľa obžaloby, ktorú cituje Denník N, si peniaze údajne prebral v Nemocnici Milosrdných bratov v Bratislave ešte v roku 2016. Dušan Kováčik, Peter Košč, šéf finančnej polície NAKA Bernard Slobodník a šéf tajnej služby Anton Šafárik sa tam stretli na podnet podnikateľa Petra Košča, známeho aj ako „Pán X“, ktorý bývalému špeciálnemu prokurátorovi mal na stretnutie priniesť knihu.

V nej bol vyrezaný otvor, no a v ňom v 500-eurových bankovkách pekne naskladaná suma 50-tisíc eur. Schôdzku navyše potvrdili samotní Kováčik, Šafárik i Slobodník. Knihu mal od Košča zobrať Slobodník, a so slovami „Dušanko, toto je od pána Košča dobrá knižka, prečítaj si ju“ ju odovzdať Kováčikovi.

Matúš Šutaj Eštok: Matovičove zúfalé drísty o krytí korupcie. Dnes vyšlo ďalšie svedectvo o pravej tvári "protikorupčného hnutia"!
"NEkradneme. NEdovolíme kradnúť. NEkryjeme korupciu." Tieto Matovičove zúfalé, stokrát opakované drísty sa už stokrát vyvrátili, akurát by si to zaslúžili viac mediálnej pozornosti. Dnes vyšlo ďalšie svedectvo o pravej tvári "protikorupčného... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ak by niekto hľadal súvislosť s úplatkom Kováčikovi od Košča, tak bývalý špeciálny prokurátor je obžalovaný z toho, že vzal úplatok za to, že ututlá vyšetrovanie Košča a jeho kamaráta, vtedajšieho šéfa policajných odposluchov Jozefa Reháka. Vinu v tomto prípade však Kováčik aj Košč odmietajú.

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici bude o prípade rozhodovať vo štvrtok a v piatok (8. - 9. 9.), na ktorý Kováčika privedú z väzenia, kde si odpykáva osemročný trest za prijatie úplatku 50-tisíc eur v inom prípade. Podnikateľ Peter Košč, ktorý je momentálne na úteku a v krajine, kde sa ukrýva, požiadal o azyl, je obžalovaný z toho, že na policajnej inšpekcii riadil organizovanú skupinu s cieľom mariť vyšetrovanie veľkých káuz.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/09/06/dag-danis-co-sa-nam-potvrdilo-o-hegerovi

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik