V kauze poskytovania pandemickej pomoci padli ďalšie obvinenia
05 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V kauze poskytovania pandemickej pomoci cez pezinský úrad práce obvinili dvojicu mužov.

Mali figurovať na čele zločineckej skupiny. Vyplýva to z anonymizovaného rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ich vzal v závere augusta do väzby. Upozornil na to portál startitup.sk, podľa ktorého by mal byť jedným z obvinených majiteľ spoločnosti prevádzkujúcej web netky.sk Peter V. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Dvojica čelí obvineniu zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Tiež podozreniam zo spáchania obzvlášť závažných zločinov subvenčného podvodu, legalizácie výnosov z trestnej činnosti i falšovania úradných listín.

Minister Naď: Keď naozaj chcú ísť, nech idú
Minister Jaroslav Naď po rokovaní vlády usporiadal tlačovú besedu, ktorej hlavnou témou bola koaličná kríza. "Keď naozaj chcú ísť, nech idú," odkázal okrem iného odcházajúcim. Nosnou témou tlačovej besedy, ale bola iná téma. Hrozba návratu mafie k... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

"Prokurátor uvádzal, že obvineným hrozí trest odňatia slobody na 12 rokov až 20 rokov," píše sa v uznesení. Celková spôsobená škoda úradu práce má byť takmer 14 miliónov eur.

Z uznesenia ŠTS ďalej vyplýva, že dôvodom na vzatie obvinených do väzby je obava z ovplyvňovania svedkov, znalcov či spoluobvinených. Čiže tzv. kolúzna väzba. Tiež obava z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnosti obvinených bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Ešte vlani policajti obvinili viaceré zamestnankyne úradu, ktoré mali poskytovať pandemickú pomoc v rozpore s internými predpismi bez splnenia požadovaných náležitostí a podmienok na čerpanie príspevku. Spracovať mali žiadosti a platobné poukazy na rôzne podozrivé aj nefunkčné obchodné spoločnosti.

M. Krajniak v cenách energií problém nevidí. J. Blanár ho hneď vyškolil! (VIDEO)
V nedeľu odvysielala verejnoprávna RTVS reláciu O 5 minút 12, ktorej hosťami boli Milan Krajniak a Juraj Blanár. V krátkom videu zverejnenom na youtube kanáli s vtipným názvom "Milan Peňaženka Krajniak o 5 minút 12 ukázal ako sa máme dobre" nám M.... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik