Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí: Úniu neoslabila vojna, ale maďarská vláda
05 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

"Úniu neoslabila vojna, ale maďarská vláda" uvádza vyjadrenie ukrajinského ministerstva zahraničných vecí, portál mandiner.

Slovami hovorcu ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Olega Nikolenka sa dejiny postarajú o to, aby boli v učebnicich napísané mená tých, ktorí sa postavili na stranu dobra a tak isto tých, ktorí boli na strane zla. Reagoval tým na piatkové vyhlásenie maďarského ministra zahraničných vecí, že rusko-ukrajinská vojna oslabila Európu a Úniu.

Podľa ukrajinského ministerstva zahraničných vecí je vinníkom Budapešť, ktorá svojim neustálym odporom rozbíja jednotu EÚ. 

Podľa Szijjártóa, šéfa rezortu zahraničných vecí Maďarska, však treba povedať pravdu: lídri EÚ nedokázali zabrániť tomu, aby na ruskú vojnu nedoplatili obyvatelia EÚ.

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny tvrdí, že Ukrajinci platia životmi za to, aby vo zvyšku Európy nebola vojna. Hovorca zároveň vytkol maďarskej vláde, že napriek tvrdeniam, že chce zostať mimo vojny neustále naznačuje, aké má obavy o 150-tisíc zakarpatských Maďarov. 

"Dejiny dajú všetko na svoje miesto. Mená tých, ktorí boli na strane dobra a zla, budú napísané v učebniciach" uviedol hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleg Nikolenko.

V kauze poskytovania pandemickej pomoci padli ďalšie obvinenia
V kauze poskytovania pandemickej pomoci cez pezinský úrad práce obvinili dvojicu mužov. Mali figurovať na čele zločineckej skupiny. Vyplýva to z anonymizovaného rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ich vzal v závere... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik