Robert Fico vyzval prezidentku: Okamžite vyhláste referendum
05 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby okamžite vyhlásila referendum, ktoré bude viesť k predčasným voľbám. Fico o tom informoval na sociálnej sieti.

"Dnešný definitívny rozpad vládnej koalície je prejavom absolútnej neschopnosti jej členov a ignorancie záujmov ľudí v najťažších časoch zdražovania a oberania krajiny o suverenitu," vyhlásil.

Fico tvrdí, že Smer-SD vytvoril zorganizovaním petičnej akcie prezidentke legitímny nástroj, ako ústavnú krízu vyriešiť. "Stačí, ak 29. októbra vyhlási referendum, ktoré bude viesť k definitívnemu pádu menšinovej vlády a krátko po tom aj k predčasným voľbám," poukázal šéf Smeru. Tie sú podľa neho jediným legitímnym východiskom.

Igor Matovič vyslal Slovensku odkaz: My vás neopustíme!
"My vás neopustíme," je už tretí odkaz Igora Matoviča, predsedu hnutia OĽaNO, ministra financií, ktorý v krátkom časovom slede zverejnil na sociálnej sieti, k vládnej kríze. V čase, keď vláda Eduarda Hegera sa stáva menšinovou vládou. Okrem... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik