M. Krajniak v cenách energií problém nevidí. J. Blanár ho hneď vyškolil! (VIDEO)
05 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

V nedeľu odvysielala verejnoprávna RTVS reláciu O 5 minút 12, ktorej hosťami boli Milan Krajniak a Juraj Blanár. V krátkom videu zverejnenom na youtube kanáli s vtipným názvom "Milan Peňaženka Krajniak o 5 minút 12 ukázal ako sa máme dobre" nám M. Krajniak vysvetlil, že na Slovensku sú ceny energií v poriadku.

Milan Krajniak (Sme rodina) minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR, divákom povedal, vlastne na vytlačených grafoch ukázal, ako je problematika energií na rok 2022 vyriešená. Podľa jeho vyjadrení je vyriešená tak, že máme jedny z najnižších cien. Predložil z internetu stiahnutý rakúsky graf s cenami plynu, ďalší s cenami elektriky, na  ktorých Slovensko zaostávalo za väčšinou krajín práve medzi vysokými cenami. Na Slovensku ich máme totiž jedny z najnižších. Slovenské domácnosti sú na tom podľa neho dobre v porovnaní s cenami v Poľsku, Česku či Rakúsku. 

Monológ o tom, ako je u nás dobre prerušil Juraj Blanár (Smer-SD) podpredseda NR SR, ktorý mu vytkol, že grafy sú manipulatívne, nakoľko z nich chýbajú informácie o príjmoch v jednotlivých krajinách. V tomto mu dal za pravdu aj moderátor relácie a grafy takto príliľ neobstáli.

Ivan Bošňák: Tragédom roka je Eduard Heger
Ivan Bošňák, spoluzakladateľ nezávislej občianskej iniciatívy Dáta bez pátosu, zverejnil spomienku spred roka s aktuálnym trpko-vtipným komentárom: "Zuzana Čaputová so štartérom a s bakalárom," napísal pred rokom komentár na adresu Igora... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik