Jozef Lenč: Členovia Matovičovej sekty žijú vo svojom svete
05 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Politológ Jozef Lenč dnes na sociálnej sieti zverejnil svoje stanovisko k súčasnému stavu na našom politickom bojisku. Vyjadrenia podpresedu NR SR Gábora Grendela podľa Lenča potvrdili sektársky charakter politickej eseročky Igora Matoviča, ktorého ako charizmatického vodcu zradikalizovaní členovia jeho spoločenstva slepo nasledujú kamkoľvek a v čomkoľvek. Aj napriek tomu, že tým, čo hovorí dnes, popiera to, čo povedal včera.

"Kedysi údajne protikorupčné hnutie, ktoré odmietalo systém "našich ľudí", no štátne zákazky neraz a opakovane smerovali ku spriateleným osobám, sa prestalo hrať už aj na transparentnosť. Kým v minulosti bol Igor Matovič presvedčený, že politika sa má robiť na očiach verejnosti a tak si nahral a zverejnil súkromný rozhovor s Radoslavom Procházkom, resp. pred pár týždňami požadoval, aby rokovania vlády a najmä koaličnej rady boli verejne streamované, dnes sa jeho verní (v jeho mene) dožadujú opaku." píše vo svojom príspevku Lenč.

Grendelovi ďalej vyčíta, že kým kedysi chceli robiť všetko transparentne, tak teraz hlása iný prístup, a to, že rokovania a všetky procesy, ktorými sa k nejakému výsledku dopracujú, musia zostať v nejakej diskrétnosti a politiku nie je možné robiť len na očiach verejnosti. Ako príklad uvádza verejné obstarávanie, ktoré "náhodou" vyhral "ich človek." Napriek skonštatovanému pochybeniu a vyrubeniu pokuty zo strany ÚVO (Úrad pre verejné obstarávanie) sa odvolali a riešia to cez svojich ľudí.

Súdna rada má voliť kandidáta na ad hoc sudcu ESĽP 21. septembra
Súdna rada SR má voliť kandidáta na ad hoc sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) 21. septembra o 14.00 h. Rada eviduje jeden návrh na kandidátku, ktorou je odborná asistentka na Právnickej fakulte Masarykovej univerzity v Brne Zuzana... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

"Členovia Matovičovej sekty živú vo svojom svete. Opojení a závislí na svojom zamestnávateľovi pokračujú v jeho misii deštrukcie liberálnej demokracie, právneho štátu a akejkoľvek nádeje vo fungujúci systém. Dláždia cestu jeho dystopickej "spasiteľskej" misii na konci, ktorej sa môžeme reálne vrátiť v čase. Neakceptujúc realitu. Odmietajúc dôsledky toho, čo hovoria a čo činia." - zhrnul politológ, ktorý to vidí ako "ukážkový návrat do budúcnosti. Do sveta, z ktorého nikdy nechceli odísť, navzdory tomu, že to pred voľbami "slušne" sľubovali."

Lenč považuje Igora Matoviča za najnedôveryhodnejšieho ministra nielen súčasnej vlády, ale aj celej našej politickej histórie. Aj napriek tomu, že predseda poslaneckého klubu Šipoš po teambildingu strany vyhládil, že neexistuje žiadny dôvod na odstúpenie Igora Matoviča, nakoľko patrí medzi najvýkonnejších ministrov, ktorý vždy chdáni verejný záujem. 

Minister obrany Jaroslav Naď upozorňuje na nezodpovednú zábavu Slovákov!
Viacero Slovákov dostalo v uplynulých dňoch do schránok povolávací rozkaz! Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), na sociálnej sieti vysvetlil, o čo ide! Tento povolávací rozkaz patrí do koša, píše minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti a... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Realita je taká, že ministerstvo (a vláda) sa stali len nástrojom jeho momentálnych pohnútok, ktoré oscilujú medzi chuťou spasiť či pomstiť sa tým, ktorí si to (ne)zaslúžia. Realita je taká, že Igor Matovič a jeho "zamestnanci" postupne deštruujú posledné zvyšky liberálnej demokracie a právneho štátu, ktoré prežili dvanásť rokov vlády Fica." - oponuje autor príspevku Jozef Lenč.

Na záver uvádza, že výroky Gábora Grendela sú predsa len v niečom pravdivé, lebo svojou prácou on a jemu podobní dosiahli, aby občania stratili vieru v politický systém a v súčasnosti drú na tom, aby sa táto viera zmenila v nenávisť. Výsledok postihne negatívne celú spoločnosť.

Čína obvinila Spojené štáty!
Peking obvinil v pondelok Spojené štáty, že podnikli na Čínu už "desaťtisíce" hackerských útokov a odcudzili citlivé údaje, medzi nimi aj dáta z jednej štátnej výskumnej univerzity. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Peking tvrdí, že americká... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik