Robert Fico: Prezidentka nechce vyhlásiť referendum 29. októbra
04 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Prezidentka nechce vyhlásiť referendum 29. októbra, lebo vie, žeby bolo úspešné a viedlo k predčasným voľbám. Musí poslúchať západ a chrániť nefunkčnú vládu," uviedol Robert Fico, predseda opozičnej strany SMER - SD.

Robert Fico vysvetľuje hlavný dôvody nevyhlásenie referenda

"Na komunálnych voľbách 29. 10. sa má zúčastniť takmer 67 % voličov. A to je hlavný dôvod, prečo chce prezidentka opäť mariť referendum," uvádza Robert Fico.

"Ak by ho totiž vyhlásila 29.10., tak vie, že by bolo úspešné," vysvetľuje ďalej.

"Nefunkčná vláda by musela podať demisiu a vytvorili by sa podmienky na predčasné voľby," dodáva Fico.

"Prezidentka musí dať prednosť Matovičovi pred Slovenskom, lebo jej to prikazujú jej chlebodarcovia z prezidentskej kampane," uvádza Robert Fico.

Fico reaguje! Tvrdí, že Matovič je MAGOR!
Doposiaľ najtvrdšie vyhlásenie na adresu Igora Matoviča(OĽANO) poskytol Robert Fico (SMER-SD). Reagoval tak v na 10 podmienok ministra financií SR. Zároveň vyzýva Čaputovú aby konečne konala! "POŠLI BLÁZNA, PRÍDE BLÁZON Aj ten najposlednejší,... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Západ potrebuje prezidentku, aby sa plnili cudzie záujmy, myslí si Fico

"Nikoho na Západe netrápi, čo vláda robí so Slovenskom a jeho občanmi. Potrebujú prezidentku a vládu podporujúcu sankcie a posielajúcu na Ukrajinu zbrane, aby vojna trvala čo najdlhšie. Aby plnili cudzie záujmy. A v tomto sú vláda a prezidentka skvelé. Preto prezidentka musí urobiť to, čo musela urobiť aj minulý rok a zmariť referendum podaním na ústavný súd. Čo je preboha protiústavné na želaní ľudí, nositeľovi štátnej moci, aby súčasná vláda podala demisiu?" Pýta sa predseda opozičnej strany SMER - SD.

Ľudia referendum chcú, uvádza Robert Fico

"Na našich protestoch tisíce ľudí apelovali na prezidentku, aby referendum vyhlásila 29. októbra. Prezidentka si ich ani nevšimla, ako si nevšimla milión podpisov na dvoch petičných akciách. Keď sme jej petičné hárky priniesli, ani nezišla o poschodie nižšie, aby podpísaným prejavila úctu," uvádza Fico.

"O chvíľu na to, sa však už fotila s ukrajinskou zástavou, ako keby nemala slovenskú. A v tom je jej veľká tragédia. Lebo hrubo porušuje článok 101 ústavy, ktorý je ukladá povinnosť zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov a zakazuje jej, aby bola viazaná príkazmi. Robí všetko naopak. Lebo inak nemá dovolené," komentuje v závere príspevku na sociálnej sieti predseda najsilnejšej opozičnej strany Robert Fico.

ttps://www.hlavnydennik.sk/2022/09/01/strana-smer-sd-na-proteste-v-kosiciach-burcuje-za-demokraticky-zvrchovany-a-pravny-stat-sledujte-s-nami

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik