Minister obrany Jaroslav Naď upozorňuje na nezodpovednú zábavu Slovákov!
04 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Viacero Slovákov dostalo v uplynulých dňoch do schránok povolávací rozkaz! Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), na sociálnej sieti vysvetlil, o čo ide!

Tento povolávací rozkaz patrí do koša, píše minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti a zverejňuje aj fotografiu. 

V príspevku sa opiera o tvrdenie Polície SR, ktorá varovala pred podvodným povolávacím rozkazom, ktorý dostalo do schránok viacero Slovákov.  

Nezodpovedná zábava Slovákov

"Je možné, že v poštovej schránke ste si našli takýto "povolávací rozkaz" aj vy. Upozorňujeme, že ide o podvod. Takéto konanie je v čase, keď je susedná krajina vo vojne, maximálne nezodpovedná forma zábavy," píše Naď.

"Listy síce obsahujú osobné údaje a pokyny k absolvovaniu 14-dňového dobrovoľného vojenského cvičenia, či informácie o povinnosti nahlásiť nástup do základnej služby svojmu zamestnávateľovi, nič z toho však nie je reálne," zdôrazňuje Naď.

"Zdôrazňujeme, že Slovenská republika nevyhlásila vojnový stav a nie je žiadny dôvod na to, aby vás niekto povolával do vojenskej služby. V prípade neistoty si obdobné informácie vždy radšej overte u zodpovedného orgánu," dodáva Naď.

Brutálne zabil a rozporcoval psov: Nemal som čo jesť!
Neľudské a brutálne. Aj tak by sa dalo označiť konanie 40-ročného Valentína z rómskej osady Chminianske Jakubovany v okrese Prešov. Policajti ho prichytili, keď v prístrešku v osade porcioval mäso z minimálne piatich rozštvrtených psov. Prešovskí... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Na list nie je potrebné reagovať a rovno ho zahodiť," vyzvala polícia.

Vo falošnom povolávacom rozkaze sa uvádza, aby sa dotyčná osoba dostavila na vojenský útvar v Kežmarku. Podľa listu by sa oslovení ľudia mali zúčastniť dobrovoľného vojenského cvičenia, ktoré má trvať 14 dní. 

Polícia uvádza, že v liste sa píše i to, že nástup do základnej služby musí oslovený človek ihneď oznámiť svojmu zamestnávateľovi.

"Ide o podvod. Pravidelne vás upozorňujeme na rôzne taktiky podvodníkov, s ktorými sa stretávate na internete, ale ako môžete vidieť, skúšajú to rôznymi spôsobmi. Väčšina z nich chce od vás vylákať peniaze, niektorým ide o vyvolanie paniky," uviedla polícia.

"Na list nie je potrebné reagovať a rovno ho zahodiť," vyzvala polícia.

Chmelár: Doba je tehotná revolúciou
Nikdy by som nepovedal, že to raz vyslovím, ale Miloš Jakeš, ktorého väčšina z nás považovala za klinického idiota, dnes pôsobí v porovnaní s Hegerom, Matovičom, Sulíkom a Kollárom ako akademik. Takto hlboko sme v kompetentnosti politických kádrov... Čítať ďalej
03 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik