Milan Krajniak pripúšťa možnosť predčasných volieb
04 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Minister práce a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak pripúšťa možnosť predčasných volieb, ak nebude menšinová vláda fungovať, resp. ak nebude v parlamente možné prijímať zákony na pomoc ľuďom.

Uviedol to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Podpredseda parlamentu a opozičného Smeru-SD Juraj Blanár reagoval, že Smer by v prípade menšinovej vlády podporil zákony na pomoc ľuďom.

Hnutie Sme rodina podľa Krajniaka počíta s tým, že traja ministri za SaS podajú v pondelok (5. 9.) demisiu. Ozrejmil, že hnutie chce po možnom odchode SaS z koalície predstaviť partnerom ich predstavy fungovania v menšinovej vláde. "Nie sú to podmienky, sú to naše predstavy, čo v súčasnosti musí vláda a parlament schváliť, aby sme pomohli ľuďom," doplnil s tým, že ide okrem iného o zastropovanie cien energií, exekučnú amnestiu či rodičovský bonus.

Igor Matovič tvrdí, že mafia vydiera Hegera! Označil, kto je TÁ mafia!
Igor Matovič, predseda hnutia OĽaNO, expremiér a súčasný minister financií prelomil mlčanie po víkendovom teambuildingu strany OľaNO na Liptove a tvrdí, že mafia vydiera premiéra Eduarda Hegera! V príspevku na sociálnej sieti označil, kto je... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Blanár súčasnú koalíciu skritizoval, že opatrenia na pomoc ľuďom nepredstavila už skôr. "Táto vláda premrhala dva mesiace. Namiesto toho, aby pomáhala, sa vydierala," skonštatoval. Zdôraznil pritom, že Smer-SD od minulého septembra v tejto veci inicioval zvolanie viacerých mimoriadnych parlamentných schôdzí. Riešením sú podľa neho predčasné voľby.

Diskutujúci rozprávali aj o pondelkových (29. 8.) oslavách pri príležitosti 78. výročia Slovenského národného povstania. Blanár skritizoval, že sa verejnosť nemohla zúčastniť osláv v Banskej Bystrici. Koalícia sa občanov podľa neho bojí. Krajniak reagoval, že Sme rodina sa stretnutí nebojí a poukázal na viaceré verejné akcie ich hnutia. Blanár uviedol, že na účasti ruského veľvyslanca na oslavách SNP Smeru-SD vo Zvolene nevidí nič zlé. "Pozvali sme tam všetky krajiny bývalého Sovietskeho zväzu, ktoré oslobodzovali Slovensko," dodal.

Peter Pellegrini: Keď je premiér taký slušný, nech požiada o dôveru
Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) by mal požiadať o dôveru v parlamente, ak chce vládnuť v menšinovej vláde. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Podľa lídra Hlasu-SD by... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik