Brutálne zabil a rozporcoval psov: Nemal som čo jesť!
04 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Neľudské a brutálne. Aj tak by sa dalo označiť konanie 40-ročného Valentína z rómskej osady Chminianske Jakubovany v okrese Prešov. Policajti ho prichytili, keď v prístrešku v osade porcioval mäso z minimálne piatich rozštvrtených psov.

Prešovskí policajti informovali o zadržaní Valentína z osady na východe Slovenska. „Enviropolicajti boli vyslaní na základe hlásenia operačného dôstojníka do obce Chminianske Jakubovany v okrese Prešov. Na mieste sa už nachádzala hliadka Obvodného oddelenia Chminianska Nová Ves, ktorá obmedzila na osobnej slobode podozrivého 40-ročného muža,“ informovali muži zákona ešte 31, augusta na sociálnej sieti.

Polícia SR: Obluda v ľudskej koži

„V prístrešku nachádzajúcom sa v osade mal utýrať minimálne piatich psov. Psov presne nezistenej rasy, pohlavia a veku mal tupou kovovou časťou sekery udrieť po hlave, v dôsledku čoho došlo k ich usmrteniu. Od takto usmrtených zvierat mal následne kuchynským nožom oddeliť hlavu a kožu, a telá zvierat rozporciovať,“ spresnili prešovskí policajti. Páchateľa nazvali „obludou v ľudskej koži“ a k statusu pridali aj nechutné fotografie.

Vyšetrovateľ enviropolície muža obvinil z trestného činu týranie zvierat a navrhol jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Polícia varuje pred podvodným povolávacím rozkazom
Polícia SR varuje pred podvodným povolávacím rozkazom, ktorý dostalo do schránok viacero Slovákov. Uviedla to na profile na sociálnej sieti, kde sa venuje hoaxom a podvodom. Vo falošnom povolávacom rozkaze sa uvádza, aby sa dotyčná osoba dostavila... Čítať ďalej
03 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

 ​​​​​​​