Matovič naložil Sulíkovi: Pekný darček na rozlúčku si nám tu na úteku nechal!
03 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Elektrina pre domácnosti + 101%! Toto je výsledok “práce” ministra zo strany “odborníkov” na ministerstve hospodárstva, krúti hlavou minister financií a jeden z kameňov úrazu našej vládnej koalície Igor Matovič v statuse na sociálnej sieti.

Stále žiadne riešenie

"Dňa 2.9. bolo tretie mimoriadne stretnutie k energiám, ktoré zvolal premiér Heger, keď videl, že sa Richard naozaj chystá k úteku pred zodpovednosťou. Cieľom bolo konečne získať od ministra hospodárstva konkrétne opatrenia, ktoré eliminujú extrémny nárast cien energií. Ani na tretí pokus nebol schopný priniesť niečo, čo by vláda mohla prijať," opisuje stretnutie expremiér.

Matovič ďalej vysvetľuje svojim svojským spôsobom, prečo to bol zas a znova nezdar. "Lepšie povedané, dnes sa pán minister ani len neunúval do roboty (keďže išiel už na tretiu dofču za tri týždne) na kľúčové stretnutie prísť. Prišlo 30 ľudí zo všetkých možných ministerstiev, SPP, ÚRSO, atď. Rišo sa pripojil na 5 minút online na začiatku a nepovedal ani slovo. 5 minút z 5 hodinového rokovania."

Miesto riešení ďalšia dovolenka

Horšie podľa financmajstra však ako neprítomný (ne)zodpovedný minister bolo to, čo tých 30 zúčasnených postupne z jeho štátneho Galeka, ktorého miesto seba poslal, vytiahli.

"A to boli Jóbovky z nadpisu. Skoro rok tu všade možne hovoríme, že domácnosti sa vôbec nemusia báť cien elektriny, lebo budú do roku 2024 zamrazené ceny elektriny na úrovni tohto roku. Lenže to by musel niečo pán minister aj pre to robiť. Zvysoka sa od februára (keď sme dohodli kontrakt so Slovenskými elektrárňami) na prácu v otázke cien elektriny vytoto a zobudil sa až pred letom … a toto je výsledok," konštatuje Matovič.

Nahnevané seniorky: z čoho mame žiť?! Chcete tu občiansku vojnu?
Aj táto "pozvánka" odznela na štvrtkovom Dni otvorených dverí, ktorý sa každoročne pri príležitosti výročia prijatia Ústava koná v slovenskom parlamente. Parlamentný DOD vo všeobecnosti Počas tohto dňa si občania-návštevníci môžu pozrieť... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

"A to sa ešte nehanbil dnes (2.9., pozn.red.) Galek na tlačovke povedať, že: “Máme riešenia! Lacná elektrina a lacný plyn pre domácnosti.” Strašne lacná! Len na elektrine chce Sulík, aby domácnosti zaplatili o 1,5 miliardy eur viac ako v tomto roku. Neuveriteľní diletanti. Teraz už chápem, prečo sa tak rýchlo potreboval v stredu vypariť. Jednoducho nemal odvahu s týmto dnes na vládu prísť sám a nechal to vyžrať Galeka. Ťažký hrdina."

Katastrofa

Podľa Matoviča však najsilnejší moment 5 hodinového rokovania bol, keď šéf ÚRSO Juris (Sulíkov nominant) sa pred všetkými Galeka veľmi dôrazne pýtal, kedy konečne budú mať nachystané podklady k elektrine pre domácnosti, lebo má obavy, že je zatiaľ ešte veľmi málo spravené a nemusí sa všetko včas stihnúť. Katastrofa.

Expremiér uvádza aj pár čísel. Všetky sumy sú regulované sumy pre domácnosti za 1 MWh s poplatkami a DPH:

V roku 2022 je cena elektriny 186€. Pre budúci rok navrhol minister hospodárstva na úteku cenu 281€, ALE len do 85% spotreby domácnosti v roku 2020. Na všetko nad navrhol 904€. To v praxi znamená, že ak rodina minie toľko isto, priemerná cena bude 375€.

"Rišo, toto sú tie zmrazené ceny? Šup späť do roboty, lebo keď to necháš v tomto stave, tak si ľudí len podviedol a ty si zbabelo zdrhol…a to sme netušili, že pred nami skrývaš takéto 1,5 miliardové prekvapenie," uzavrel Matovič.

Pozrite, aké faux-pas si vyrobili poslankyne za OĽaNO
Kde sú časy, kedy sa v parlamente pohybovala skutočne vzdelaná a inteligentná elita spoločnosti, povzdychne si nejeden človek. A včerajšie oslavy výročia vzniku Ústavy mu zrejme dávajú za pravdu. Fanfáry zo StarWars Poslankyňa Monika Kozelová... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik