Novým trénerom slovenskej reprezentácie bude Francesco Calzona. Pozrite sa koľko zarobí
31 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie bude Francesco Calzona. Slovenský futbalový zväz (SFZ) podpísal kontrakt s 53-ročným Talianom do 31. decembra 2023. Ak Slovensko postúpi na ME 2024, kontrakt sa automaticky predĺži aj na EURO. Odporučil ho Hamšík.

Podľa TASR, Calzona nahradil vo funkcii Štefana Tarkoviča, ktorého výkonný výbor SFZ odvolal počas júnového asociačného termínu. Calzona sa stal štrnástym hlavným trénerom A-tímu SR v ére samostatnosti (v rokoch 2012 až 2013 pôsobila dvojica Stanislav Griga a Michal Hipp, pozn.), z toho druhým zahraničným. V rokoch 2018 až 2020 pôsobil na lavičke Čech Pavel Hapal.

Taliana odporučil bývalý kapitán reprezentácie Marek Hamšík. S ním i so Stanislavom Lobotkom sa stretol v SSC Neapol. Tam pôsobil naposledy ako technický tréner a v rokoch 2015 až 2018 aj ako asistent hlavného trénera Maurizia Sarriho. Rovnaký post zastával aj v Cagliari, Empoli, Sorrente či Perugii.

Kráľovský plat

Portálu sport24.pluska.sk sa podarilo vypátrať, koľko bude zarábať Calzona. Plat predchádzajúceho trénera Tarkoviča bol 15.000 eur, no spomedzi doterajších trénerov reprezentácie zarábal najviac Vladimír Weiss starší. Tomu chodilo až 35.000 eur. Plat nového trénera Calzona by mal byť údajne až 45.0000 eur.

"Mladý" Weiss: Stále sa nezmestí do kože?
Slovanista Vladimír Weiss (32) s nálepkou "problémový" zase raz dokázal, že si ju zrejme nevyslúžil ukážkovým správaním sa na verejnosti. Pluska ho nachytala, ako zablokoval chodník A nebol pritom v spoločnosti manželky. Pred kaviarňou Do jeho... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik