Hegerove nič nehovoriace frázy už ľudí vytáčajú! TAKTO mu naložila novinárka
31 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Bla-bla-bla-bla-bla... Asi takto nejako občas vyzerajú niektoré odpovede našich politikov. Presnejšie, nič konkrétne iba samé „bláboly“, ktoré ľudí už buď vôbec nezaujímajú, alebo sa odpovede opakujú ako obohratá platňa a v podstate – už nikoho ani nezaujímajú. A presne takými „blábolmi“ sa snažil odpovedať na otázku novinárky na tlačovke premiér Eduard Heger.

Telenovela našich súčasných vládnych politikov o tom, ako im ide o dobro národa, pričom oni sa medzi sebou hádajú ako malé deti, už ľuďom, mierne povedané, lezie na nervy. Koho dnes ešte zaujíma či bude vo vláde ten ale onen súčasný politik keď národu hrozí z narastajúcich cien prakticky všetkého, a hroziacich brutálnych cien energií veľká chudoba, ba možno aj prepúšťanie z podnikov, ktoré budú obmedzovať výrobu a tým zrejme aj prepúšťať? Asi už len málokoho, teda okrem samotných politikov, ktorí to celé elegantne zahmlievajú a stále dookola opakujú frázy, z ktorých je už ľuďom zle. Zle z odpovede premiéra Hegera bolo na jeho tlačovej besede zrejme aj redaktorke TV Markíza, ktorá mu to dala aj pocítiť.

Redaktorka búšila do premiéra, no márne...

Reč sa na tlačovke s premiérom Hegerom krútila najmä okolo vrcholiacej vládnej krízy, ktorá by sa vraj mala definitívne doriešiť v stredu 31, augusta, kedy sa rozhodne o tom, či ministri za SaS podajú demisiu a opustia vládu. Redaktorku TV Markíza Gabrielu Kajtárovú predseda vlády na tlačovke už doslova vytočil tým, že na konkrétnu otázku neodpovedal konkrétne, ale naučenými nič nehovoriacimi frázami sa pri odpovedi krútil ako had. „Pán premiér, vy dostávate úplne konkrétne otázky, na ktoré odpovedáte absolútnymi frázami,“ pustila sa redaktorka do premiéra s tým, že ona sa snaží robiť si do živého vstupu nejaké poznámky z jeho vyjadrení, ale z jeho slov vôbec nevie, čo má povedať, pretože vôbec nerozumie tomu čo hovorí.

„Vy hovoríte, že zodpovednosť je väčšia, alebo podstatná, ale vy vôbec nemáte návod na to, ako budete pokračovať po 1. septembri a ani dnes ste neprišli so žiadnym návrhom,“ povedala Kajtárová otvorene premiérovi a dodala, že ona sa, ako bežný novinár, snaží pochopiť o čom vlastne toto celé je. A čo na to samotný Eduard Heger? Jeho odpoveď bola presne taká, o čom sme tu písali, teda nič nehovoriaca. „Nezdieľam tento váš názor,“ povedal s kamennou tvárou a ľadovým pokojom premiér a dodal, že ešte nie je 31. septembra, a preto nebude odpovedať na otázky, ktoré budú relevantné 31. septembra. „Zmení sa niečo dovtedy? Budete opäť rokovať a prídete s nejakými inými riešeniami?“ nevzdávala boj Kajtárová.

„Na otázku som vám odpovedal a neviem vám odpovedať keď nie je 31. augusta,“ trval na svojom Heger, podľa ktorého to, čo už odznelo je postačujúce a ak sa niečo zmení, bude to za zatvorenými dverami. „Ja v tomto momente nevidím potrebu aby som občanom niečo komunikoval, pretože občania čakajú na výsledok,“ dodal premiér, podľa ktorého či je toto výsledok uvidíme 31. augusta. Teda dnes!  

Nič nie je isté! Objavil sa nový scenár riešenia koaličnej krízy!
Koaličná kríza vrcholí. Do jej ukončenia ostáva iba pár hodín a bude rozhodnuté! Od roku 2020 nejde o prvú vážnu krízu, ale táto z nich je najvážnejšia. Kým vládni predstavitelia v zákulisí vykladajú karty na stôl, občania Slovenska zápasia nielen... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik