"Akcia R" prebehla pred 72 rokmi
30 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

V týchto dňoch si pripomíname ďalšiu čiernu škvrnu z novodobých slovenských dejín. 29. 8. 1950 sa konal hromadný útok na ženské rehole.

Pamätáte si pojem "barbarská noc"?

"Bola to násilná a brutálna likvidácia reholí na Slovensku, zorganizovaná komunistickou stranou. Po násilnej a protiprávnej akcii, pri ktorej komunisti obsadili mužské kláštory a rehoľníci putovali za ostnatý drôt, "do výroby" a do väzení prišlo aj na rehoľníčky. Dňa 29. augusta 1950 pri "Akcii R" to isté čakalo ženské kláštory po celom Slovensku. Túto komunistickú ohavnosť odsúdili demokratickí predstavitelia po celom svete. Bol to protiprávny, násilný akt. Na pamiatku týchto udalostí máme na Slovensku aj pamätný deň- Deň nespravodlivo stíhaných, pripomína slovenský novinár a publicista Ján Magušin.

Progresívci bez hanby

"Je hanbou, že presne v deň výročia tejto akcie zverejní progresívny Denník N posmešnú karikatúru rehoľníčky, ktorá síce neviem čo má znázorňovať, ale v tieto dni mi to príde ako odporné, nízke a bezohľadné. Za barbarskú noc dostali "eštebáci" od komunistických zločincov ocenenia, od slušných ľudí pohŕdanie a odpor," píše Magušin.

Politológ: Fico predčasné voľby potrebuje, Matovič sa nezastaví
Už dnes, 30. augusta, vyprší ultimátum Richarda Sulíka (SaS) a Slovensko sa chystá na menšinovú vládu. Podľa politológov však môže byť všetko inak, pretože OĽaNO má regulérny záujem udržať SaS vo vláde. Bojí sa Ficovej pomsty? Pluska píše, že z... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Toto je v poriadku?

"Čo na toto povedia "disidenti" z vedenia Denníka N? Pán Šimečka, toto je v poriadku? Ako chcú títo ľudia bojovať proti plazivému zlu z Kremľa a zo Súmračnej, keď zároveň nemajú žiadny rešpekt k ľuďom, ktorí rovnako ako liberáli bojovali za slobodu a trpeli mnohokrát viac?" Pýta sa novinár.

"Je to hanba o to viac, že ak niekto chce ešte niečo v tejto krajine zachrániť, bez rešpektu a spolupráce s konzervatívne zmýšľajúcimi to nepôjde. Ešte vám to nedošlo?" Vyzýva Magušin k rešpektu, ktorý voči všetkým tak radi žiada práve progresívny DenníkN.

screenshot statusu J. Magušina

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik