Peter Visolajský sa dal na veštenie. Vyjde mu jeho predpoveď?
30 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Prezident Lekárskeho odborového združenia (LOZ) a detský lekár z Nitry Peter Visolajský na sociálnej sieti načrtol svoju prognózu najbližšieho vývoja politickej situácie na Slovensku. Či sa jeho predpovede splnia, uvidíme v najbližších dňoch.

Matovič sa "obetuje"

"Tipujem, že v posledných dňoch ultimáta odstúpi minister financií, "obetuje sa" na poslednú chvíľu na veľmi dlhej tlačovke," myslí si Visolajský.

"SaS to zaskočí lebo plán bol iný. Nešlo o zachovanie vlády ani koalície. Predseda SaS to má v DNA, on nedokáže fungovať v koalícii. Vždy dokáže rásť len na úkor iného (viď začiatok pandémie, kde on bol za uvoľnenie opatrení). Preto ak bude aj v ďaľšej novej vláde, bude ju rozbíjať. Problém tejto koalície trefne pomenoval Boris Kollár v jednej vete: "Matovič vždy rád nabehne na nôž Sulíkovi"," glosuje lekár.

Pomôže Matovičovo odstúpenie?

"No a odstúpenie ministra financií problém koalície, žiaľ, nevyrieši. Lebo tak ako nepomohla zmena premiéra na ministra financií, tak nepomôže zmena ministra financií na poslanca. Lebo stále to bude predseda OĽaNO. Teda ani po "záchrane koalície" - zmenou postov problémy koalície neskončia. To nie je predpoklad, už sme to zažili, keď odstúpil premiér, tiež sa hovorilo ako to koalícii pomôže. Nuž, nepomohlo," konštatuje Visolajský.

Politológ Michelko: Kedy sa tento človek ospravedlní za Kuciakovu smrť?
Politológ a spisovateľ Roman Michelko si po minulotýždňovom emotívnom pokračovaní svojej glosy Veci verejné povedal, že politika mu za to rozčuľovanie sa nestojí, a tak v poslednú augustovú nedeľu dianie komentoval už síce s chladnou hlavou, no... Čítať ďalej
28 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Takúto zmenu ľudia nechceli

"Čo ma veľmi mrzí a hnevá je, že občania vo voľbách volili ZMENU, dali jasne najavo, že nechcú mafiu ani privatizáciu polície a súdov, že nechcú vraždy, že nechcú rozkrádanie zdravotníctva. Žiaľ, hoci ľudia vo voľbách jasne deklarovali, že chcú lepšie Slovensko, predstavitelia súčasnej vlády, zatiaľ robia všetko preto, aby sa vrátilo to, čo občania vo voľbách odmietli," poznamenáva predseda LOZ.

Kde vidí riešenie

"Riešením preto nie je meniť posty vo vláde, ale sebareflexia všetkých strán koalície a úplná zmena správania celej vlády. Ak by skutočne chceli pomôcť Slovensku, dá sa to. Všetko sa dá, ak sa chce," ubezpečuje na záver statusu MUDr. Peter Visolajský.

Slovenská diplomacia zlyháva na celej čiare! Máš problém v zahraničí? Poraď si sám
Už to bude rok, keď sa 4. septembra bývalá poslankyňa NR SR Zuzana Plháková Kondrlíková plavila po Dunaji na lodi pod slovenskou vlajkou. Zakotvili v Budapešti a behom pol hodiny ju zadržali ozbrojení maďarskí policajti. To, čo sa deje dodnes by... Čítať ďalej
28 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik