Vláda nechce na oslavách SNP Slovákov! Robert Fico reaguje
28 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Účasť verejnosti na oslavách SNP je verejnosti zakázaná. Nedokáže sa na to pozerať ani Robert Fico, predseda Smer-SD. Jeho príhovor na sociálnej sieti vám prinášame v plnom znení, až na medzititulky, ktoré sú vkladom redakcie.

Občan do Bystrice nesmie

"Na oficiálnych oslavách SNP 29. augusta v Banskej Bystrici sa naši veľkomožní páni rozhodli zakázať účasť verejnosti. Samozrejme zo strachu. Boja sa vypískania, možno aj nejakého zaucha čapicou. Keďže Múzeum SNP je riadené ministerstvom obrany a hlavným veliteľom ozbrojených síl je prezidentka, stavil by som sa, že takúto nedemokratickú nehoráznosť vymyslela práve pani Čaputová," hovorí Fico.

Pochybné vyznamenania

"Inak pani Čaputová by sa týchto osláv nemala vôbec zúčastniť, ak ich nechce svojou prítomnosťou úplne zneuctiť. Bola to totiž ona, ktorá v tomto roku udelila štátne vyznamenania prívržencom a priamym podporovateľom fašistického Slovenského štátu a myslela si, že sa na to nepríde. Že sme snáď všetci ozembuchom udretí po hlave a nevieme, kto bol kto v rokoch 1939-45. A potom to všetko hodila na svojich podriadených. No hanba na sto rokov, pani Čaputová."

Zajac: Pol miliardy na plošné testovanie, milióny na očkovaciu lotériu a sestry na žobračenkách
To je stav nášho zdravotníctva! Exminister zdravotníctva Rudolf Zajac je autorom doposiaľ najväčšej reformy v tomto rezorte. Tá má už cez 20 rokov, no naše zdravotníctvo stále beží na jej základoch. Plazivý kolaps Podľa exministra nemožno... Čítať ďalej
28 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Počiny Smeru v tejto oblasti

"My v Smere-SD sa tešíme na verejné stretnutia. Protifašistické tradície patria medzi základné piliere nášho pôsobenia. Mojou politickou alma mater bola SDĽ, ktorá presadila SNP ako štátny sviatok. Mne sa zase podarilo zákonom presadiť pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia." 

Kto chce, má dve možnosti

"Ak vás nechcú pustiť na oficiálne oslavy SNP v Banskej Bystrici 29. augusta, o 11. hodine, máte dve možnosti. Buď choďte riadne privítať prezidentku, predsedu parlamentu a vlády, aby si naveky zapamätali, akú neslušnosť voči ľuďom páchajú. Alebo v ten istý deň o 11. hodine dôjdite do Zvolena na námestie, kde si spoločne, v demokratickej atmosfére pripomenieme skutočných hrdinov. Ďakujem vám, ak pôjdete do Banskej Bystrice a teším sa na vás, ak vás uvidím vo Zvolene. Nech žije štátny sviatok, 78. výročie Slovenského národného povstania," uzatvára predseda Smeru.

Belousovová: Chorá logika, treba očkovať
"Ak sa nejaký jav stáva náhodne, dá sa to prehliadnuť. Ak už však ide o jeho častý výskyt, treba mu venovať pozornosť. Zvlášť ak ide o ničenie pamätníkov pripomínajúcich víťazstvo nad fašizmom, " upozorňuje na sociálnej sieti Anna Belousovová... Čítať ďalej
28 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik