Plynu bude dosť. Toho slzného a v uliciach
27 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Takto vidí veci komentátor českej politickej scény a bývalý politik Občanského fóra Miroslav Macek, ktorý v Parlamentných Listoch varuje pred nečinnosťou českej vlády. 

Opatrenia majú význam 

"V posledných týždňoch a mesiacoch čelíme rastúcim cenám energií. Vláda proti nepriaznivej situácii bojuje a má výsledky, keď v poslednom čase napríklad klesli ceny pohonných hmôt – aj vďaka dočasnému zníženiu spotrebnej dane. Rovnako tak naša vláda pomáha ľuďom zvládnuť rastúce ceny elektriny a plynu a vyššie náklady na bývanie: došlo k zvýšeniu tzv. normatívu v rámci príspevku na bývanie. Vďaka tomu dostanú ľudia, ktorí to potrebujú, väčšiu čiastku, aby nutné náklady pokryli," povedal Čechom Jan Kočí, hlavný manažér ODS. A Macek tento vtipný príhovor necháva radšej bez komentára.

Taraba: Európa tretieho tisícročia bude bez plynu, bez elektriny a bez toaletného papiera
Papierenský priemysel bije na poplach – teraz je nový nedostatok toaletného papiera! Počas pandémie korony sa toaletný papier stal vzácnym. Teraz by plynová kríza mohla opäť spôsobiť prekážku v zásobovaní toaletným papierom. Podľa predsedu strany... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Miesto toho upozorňuje na realitu a skutočný stav vecí.

Schodná cesta Haagu

"Polmiliónové mesto Haag, kde sídli holandská vláda či parlament, požiada o dočasnú výnimku z únijných sankcií uvalených na Rusko kvôli vojne na Ukrajine, pretože nenašlo nového dodávateľa plynu. Sankcie zakazujú verejným správam v členských krajinách mať po 10. októbri uzavreté zmluvy s ruskými firmami," upozorňuje Macek.

"Víťazstvo ideológie nad zdravým rozumom je vždy tragédia zmiešaná s fraškou," dodáva.

Čeština je jazyk vtipný

"Plynu v ČR bude na jeseň a v zime dostatok. Len pri bližšej analýze došlo k upresneniu, že nebude v potrubí, ale v uliciach, a nebude zemný, ale slzný," vidí nie veľmi peknú prognózu komentátor servera parlamentnilisty.cz.

Ako sa zdá, tak aj po 30 rokoch od rozdelenia Československa máme s bratmi Čechmi veľmi podobné problémy. A dnes sme si bližší, ako kedykoľvek predtým.

Európa sa bez plynu rozpadá a Rusko spáli denne nadbytočný plyn za 10 miliónov
Rusko spáli denne plyn za 10 miliónov dolárov. Plyn, ktorý by za normálnych okolností poslalo do Európy, informuje Breitbart a Sky News. Obyvatelia Fínska začali minulý mesiac hlásiť obrovský prúd plameňov spoza ruských hraníc. Satelitné snímky... Čítať ďalej
27 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik